Fotbal intern

Ioniţă, ÎNGERUL din Giuleşti! “NIMIC FĂRĂ DUMNEZEU!”

Destinul poate frînge vieţi în cîteva secunde, fără explicaţii, fără motiv... Aşa s-a întîmplat şi în cazul lui Alexandru Ioniţă. Puştiul de 19 ani care îşi dorea cu ardoare să...
08.10.2014 | 00:10

Destinul poate frînge vieţi în cîteva secunde, fără explicaţii, fără motiv… Aşa s-a întîmplat şi în cazul lui Alexandru Ioniţă. Puştiul de 19 ani care îşi dorea cu ardoare să devină un atacant de temut în Giuleşti. Un accident de maşină i-a curmat firul vieţii, dar şi visul mai puternic parcă decît al oricărui altcuiva. FANATIK.RO vă oferă portretul tînărului plin de viaţă şi de speranţă, care, indiferent de situaţie, avea grijă să aducă zîmbetul pe buzele celor care-l înconjurau.

“Ne-am oprit şi l-am aplaudat”

Sosit la Rapid în urmă cu trei ani, de la Unirea Urziceni, club care s-a desfiinţat atunci, Ioniţă s-a îndrăgostit ireversibil de spiritul Rapidului. Momentul s-a consumat la meciul cu Legiua Varşovia, din Liga Europa. Rapid a pierdut atunci cu 1-0, dar Alex, pentru prima dată copil de mingi pentru giuleşteni, a rămas uimit de atmosfera pe care o fac oamenii din tribune. Avea doar 16 ani şi toată viaţa înainte, însă soarta nu a fost de acord cu planurile pe care el începuse să şi le facă încă de atunci. Trecuseră practic numai cîteva săptămîni de la momentul în care Ioniţă pusese pentru prima dată piciorul la ProRapid. “Noi aveam un meci şcoală, la grupa noastră, şi Alex a venit cu sora lui de mînă. Plecase se la Urziceni. A intrat şi el, iar cînd a luat mingea i-a driblat pe toţi şi nu s-a mai oprit decît atunci cînd a ajuns în poartă! Ne-am oprit şi l-am aplaudat, iar antrenorii, văzînd ce tehnică şi ce viteză are au făcut tot ce se poate pentru a-l lua”, a mărturisit Marius Mustafa, colegul şi cel mai bun prieten al atacantului de la Rapid, pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

marius si alex

Marius Mustafa şi Alexandru Ioniţă

Alex Ioniţă a început fotbalul la Dinamo

Pînă în acele clipe, simpatia lui Alex Ioniţă se îndrepta spre Dinamo, echipa la care a început fotbalul, episod istorisit chiar de Marin Dragnea, fostul mare jucător al “cîinilor” şi care îi este unchi de gradul III lui Alex. “Nu am avut o legătură strînsă, dar cînd era micuţ l-am dus la Dinamo. Nu a stat prea mult acolo, dar atunci a început. Ţinea cu Dinamo pînă să ajungă la Rapid, dar apoi nu-şi dorea nimic altceva decît să joace pentru echipa din Giuleşti! Părinţii chiar m-au rugat să-l ajut cu o altă echipă, fiindcă nu mai vor să-l ţină la Rapid din cauza condiţiilor. Pînă la urmă nu m-au mai sunat… Şi acum aflu de tragedia asta… Nu mi-a venit să cred… Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Dragnea pentru FANATIK.RO.

“Ţin telefonul lîngă mine, aştept semn de la Alex, dar el nu mai sună…”

Durerea unchiului său este însă incomparabilă cu cea pe care o traversează părinţii, sora şi prietenii săi cei mai buni. Oameni care încă nu conştientizează că Alex nu mai este printre ei. Stăpînindu-şi cu greu lacrimile, acelaşi Marius Mustafa, coechipier cu el la Cornu, ne expune cum încă aşteaptă ca telefonul să sune: “Trebuia să mergem împreună la antrenament… Mereu trecea pe la mine să mă ia, apoi luam trenul, microbuzul, nu contează ce, ne descurcam… Acum aştept să mă sune, ţin telefonul lîngă mine, dar el nu dă niciun semn. Nu pot să cred că n-o să mai vorbesc niciodată cu el. Este sfîşietor! Nici măcar nu am avut curajul să-i sun părinţii. Ce să le spun eu acum? Vestea mi-a dat-o sora lui, care era devastată… Sîntem distruşi!”

ADVERTISEMENT

599454_394355207285093_928970674_n

Stadionul din Cornu se va numi “Alexandru Ioniţă”

Puştii nu se mai duc împreună la antrenament şi nici chef de aşa ceva nu mai există. Mai mult, meciul pe care CS Cornu trebuia să-l joace sîmbătă va fi amînat, fiindcă de acolo nimeni nu mai are chef de fotbal, după ce golgheterul şi cel mai bun om al echipei a dispărut într-un asemenea mod. Mai mult, oficialii echipei de liga a patra, pentru care Alexandru Ioniţă a marcat 14 goluri în ultimele luni ar putea purta chiar numele jucătorului. Conducătorii clubului prahovean vor face toate demersurile necesare pentru acest lucru, mai ales că Alex era unul dintre cei mai buni fotbalişti pe care echipa i-a avut.

I-a dat gol lui Bornescu

Sîngele de golgheter pe care îl avea în vene l-a ajutat de fiecare dată cînd mergea la antrenamentele echipei mari să dea goluri în jocurile şcoală, chiar dacă alţi atacanţi din lotul primei echipe nu reuşeau în acele momente. Ultima “victimă” a fost în vară chiar Mircea Bornescu, cel pe care Alex a reuşit să-l învingă. Conform martorilor de pe teren, portarul l-a îmbrăţişat atunci părinteşte şi l-a felicitat pentru felul în care joacă. Spera ca din iarnă meciurile şcoală să devină o obişnuinţă pentru el şi să priemască şansa de a debuta la echipa mare a Rapidului. Pînă atunci nu fusese decît o singură dată rezervă în liga a doua, pe 14 septembrie 2013, în meciul Rapid – Gloria Buzău 1-1.

ADVERTISEMENT

555845_546424942078118_1027956587_n

Nu se culca fără să-şi spună rugăciunea

“Nu îi era frică de moarte, era foarte optimist, un suflet tare bun!”, ne spune Marius, completînd apoi şi legătura specială care exista între Alex şi Dumnezeu: “Alex era foarte credincios! Am stat mereu cu el în cameră şi nu se putea culca în nicio seară fără să-şi spună rugăciunea!”. De altfel, unul dintre motto-urile după care Alex se ghida în viaţă era: “Nimic fără Dumnezeu!”, care, spera el, să-l ajute să-şi desăvîrşească visul de a juca pe Giuleşti, pentru prima echipă, şi să marcheze multe goluri.

Îşi dorea tricou de la prima echipă

În special în poarta Stelei! Ar fi dat orice să prindă lotul pentru meciurile din debutul acestui sezon, însă a acceptat că nu era loc pentru el încă. Îşi pregătea tolba de goluri pentru anii următori, însă totul s-a frînt brusc… Chiar şi aşa, Ioniţă a apucat să puncteze de cîteva ori la nivel de juniori împotriva Stelei, iar unul dintre episoade este povestit de Nicolae Vasile, coleg de generaţie cu Alex. “Îmi aduc aminte că înaintea unui meci cu Steaua de la juniori el era un pic demoralizat, că ei erau mai buni… Dar i-am zis că o să cîştigăm, iar el va da gol. Ceea ce s-a şi întîmplat! Nu pot să cred că nu mai este…”, a declarat Niky pentru FANATIK.RO. Vasile a continuat să vorbească despre regretatul său coleg şi să explice care erau una dintre cele mai mari dorinţe ale lui pe termen scurt, chiar dacă nu se destăinuia prea des. “Alex nu avea niciun tricou de la echipa mare a Rapidului. Şi-ar fi dorit unul pe care să-l păstreze, dar spera că la iarnă dorinţa aceasta se va împlini şi îl va primi chiar pe-al lui. Nu a mai fost să fie“, a încheiat fundaşul stînga de 18 ani.

ADVERTISEMENT

Înmormîntarea va avea loc joi, 9 octombrie, la ora 12:00, la cimitirul din comuna Gulia situată la aproximativ 25 de kilometri de Bucureşti

Familia puştiului a deschis şi un cont, pe numele surorii acestuia, Ioniţă Cosmina Elena, pentru cei care doresc să acorde un ajutor financiar: RO54RZBR0000060013586405, Raiffeisen Bank, sucursala Titulescu

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

 

 

ADVERTISEMENT