Fotbal intern

Alex Ioniță, amenințat direct de Ioan Niculae: „Dacă este găsit vinovat, îl dau în judecată!”

07.02.2021 | 14:32
Alex Ionita amenintat direct de Ioan Niculae Daca este gasit vinovat il dau in judecata
ADVERTISEMENT

Continuă scandalul de dopaj de la Astra Giurgiu. Ioan Niculae, patronul fostei campioane, l-a amenințat pe Alex Ioniță că îl va da în judecată dacă este găsit vinovat de către comisiile ANAD.

Alături de Takayuki Seto și Kehinde Fatai, Ioniță a fost acuzat că a apelat la metode interzise în toamna anului 2020 și suspendat provizoriu. În februarie, se așteaptă o devizie definitivă în cazul celor trei fotbaliști.

ADVERTISEMENT

Ioniță a fost acuzat că a „turnat” în fața Comisiei de Audieri și a recunoscut că a declarat în fața anchetatorilor că se face vinovat de acuzele care îi sunt aduse.

Alex Ioniță, amenințat direct de Ioan Niculae: „A vorbit ca un nerod”

Scandalul a izbucnit la Astra Giurgiu în toamna lui 2020, când trei dintre cei mai importanți jucători au fost surprinși la sediul unei clinici medicale în timp ce le era administrată intravenos o cantitate de vitamine considerată neregulamentară.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Alex Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto. Toți au fost suspendați de ANAD în mod provizoriu, iar o anchetă a fost demarată. Fatai și Seto nu au declarat nimic în fața anchetatorilor.

Alex Ioniță, în schimb, la sfatul impresarului Victor Becali a oferit o mărturie în speranța că va scăpa cu o pedeapsă redusă. Cea maximă ar fi fost de nu mai puțin de patru ani, ceea ce ar fi reprezentat un dezastru pentru cariera unui fotbalist în vârstă de 26 de ani.

ADVERTISEMENT

Patronul giurgiuvenilor, Ioan Niculae, este extrem de supărat pe acțiunile derulate de atacantul căruia deja i-a suspendat contractul și care a fost acuzat și de Dani Coman, care l-a criticat într-un interviu oferit FANATIK.

„Ioniță trebuia să se gândească foarte bine ce consecințe pot avea declarațiile sale date în fața Comisiei. Dacă s-a dus acolo și a spus ca un nerod verzi și uscate, așa cum probabil a fost învățat, nu va scăpa ușor, așa cum crede el!

ADVERTISEMENT

Îl avertizez public că, în cazul în care o să fie găsit vinovat, noi îl vom da în judecată pentru recuperarea banilor pe care i-am dat pe el. Astra nu are nicio vină. El a intrat în belelele astea din cauza lui. Să asculte bine la mine ceea ce îi transmit acum. Dacă este găsit vinovat, noi îl vom da în judecată pe el.

ADVERTISEMENT

Exclud retrogradarea Astrei, ăsta este ultimul lucru ce ni s-ar putea întâmpla. Clubul nostru nu poate fi umilit în acest hal din cauza unor tâmpenii făcute de unul și altul”, a spus Niculae pentru Prosport.