Sport

Probleme de arbitraj la FCU Craiova – Rapid. Decizii întoarse cu VAR la eliminarea lui Ioniță și golul lui Sidibe. Video

Derby-ul FC U Craiova – Rapid se desfășoară în condiții deosebite. Giuleștenii nu-l au pe Adi Mutu pe bancă și evoluează în inferioritate.  
10.09.2022 | 22:35
Probleme de arbitraj la FCU Craiova  Rapid Decizii intoarse cu VAR la eliminarea lui Ionita si golul lui Sidibe Video
Alexandru Ioniță a fost eliminat în derby-ul FC U Craiova - Rapid, după o intervenție dură la Achim. Sursa fot: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
10-09-2022
20:14

Golul lui Sekou Sidibe, validat după intervenția VAR

Partida de la Târgu Jiu dintre FC U Craiova și Rapid a fost una cu multe probleme pentru brigada condusă de Marian Barbu. Centralul întâlnirii a avut nevoie de intervenția echipei din camera VAR, în minutul 30 când l-a eliminat pe Alexandru Ioniță, după o intervenție agresivă asupra lui Achim. 

În repriza a doua și la golul marcat de Sekou Sidibe arbitrul de centru a așteptat intervenția VAR pentru a valida reușita. Inițial marin Barbu a mers pe mâna asistentului care a indicat ofsaid la jucătorul oltenean. 

După ce a fost analizată faza, centralul a primit informația că poziția jucătorului era una regulamnentară, iar reușita a fost validată. 

FC U Craiova este un adevărat coșmar pentru Rapid. Giuleștenii nu au nicio victorie în duelurile cu echipa finanțată de Adrian Mititelu, iar la Târgu Jiu, în disputa din etapa a 10-a din SuperLigă, au evoluat fără antrenorul Adi Mutu pe bancă și în inferioritate numerică din minutul 30.

Alex Ioniță a fost eliminat după intervenția VAR

Partida găzduită de stadionul municipal din Târgu Jiu a fost controlată de trupa lui Marius Croitoru. În tabăra rapidistă absența antrenorului Adrian Mutu s-a resimțit din plin.

ADVERTISEMENT

Giuleștenii au evoluat temător și s-au lăsat dominați de olteni, tactică pe care Mutu a aplicat-o cu succes în cele mai multe meciuri din acest campionat.

Ca și cum absența antrenorului de pe banca tehnică (Adrian Mutu a fost operat de urgență în ziua meciului, de apendicită – n.r.) nu ar fi fost suficientă, feroviari au rămas în inferioritate numerică după prima jumătate de oră.

ADVERTISEMENT

Alexandru Ioniță a avut o intrare criminală, din spate, cu talpa direct pe gamba lui Florin Achim. Inițial centralul Marian Barbu i-a acordat doar cartonașul galben și a dictat lovitură liberă pentru olteni.

Intervenția echipei din camera VAR l-a convins că mijlocașul giuleștean trebuie să fie eliminat, intervenția punând în pericol integritatea corporală a adversarului.

ADVERTISEMENT

Vezi AICI faultul lui Alexandru Ioniță asupra lui Florin Achim.

Primul cartonaș roșu, după cinci ani, pentru Alex Ioniță

Alexandru Ioniță va fi o pierdere grea pentru Adrian Mutu, în perioada următoare. Pentru că a fost eliminat direct, fotbalistul va primi o suspendare de minimum două etape.

Astfel, cel mai în formă giuleștean va lipsi sigur la meciurile cu CS Mioveni, de săptămâna viitoare și cu Chindia Târgoviște, meci programat în deplasare, după pauza internațională.

ADVERTISEMENT

Cartonașul roșu încasat în derby-ul cu FC U Craiova este doar al doilea pentru Alexandru Ioniță, în ultimii cinci ani. Precedenta eliminare s-a consemnat pe 12 august 2017 într-un meci FCSB – Astra Giurgiu 1-1.

Atunci fotbalistul a primit două cartonașe galbene în doar 30 de secunde, pentru proteste. Ulterior, Ioniță și-a explicat ieșirea nervoasă acuzându-l pe Harlem Gnohere că l-ar fi înjurat și că la lovit cu palma peste față.

ADVERTISEMENT