Fotbal intern

Alex Ioniţă a semnat cu Astra Giurgiu! Mijlocaşul ofensiv va juca la echipa lui Andone până în iunie 2021. CFR Cluj confirmă FANATIK

06.02.2020 | 19:46
Alex Ionita a semnat cu Astra Giurgiu Mijlocasul ofensiv va juca la echipa lui Andone pana in iunie 2021 CFR Cluj confirma FANATIK
ADVERTISEMENT

Alex Ioniţă s-a înţeles săptămâna trecută să meargă la Rapid, însă mutarea a căzut după ce Astra Giurgiu l-a blocat pe fotbalist. FANATIK a aflat că mijlocaşul ofensiv va semna până la urmă cu giurgiuvenii, deşi CFR Cluj a blocat la rându-i mutarea de câteva zile. Până la urmă, oficialii ardelenilor au fost înduplecaţi să îl lase pe Ioniţă la Astra.


UPDATE, 6 februarie ora 19:46. CFR Cluj a confirmat împrumutul lui Alex Ioniţă la Astra Giurgiu. FANATIK a anunţat mutarea de pe data de 5 februarie de când cele două părţi s-au înţeles.

ADVERTISEMENT

Multă baftă, Alexandru Ioniță!⁣⁣Cluburile CFR 1907 Cluj și Astra Giurgiu au ajuns la un acord privind împrumutul…

Gepostet von Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA am Donnerstag, 6. Februar 2020


UPDATE, 6 februarie, ora 17:00. Alexandru Ioniţă a semnat cu Astra Giurgiu un contract valabil până în iunie 2021. Giurgiuvenii vor avea o clauză de cumpărare de 1 milion de euro, iar aceasta e valabilă până în aprilie 2021, cu două luni înainte de finalul perioadei de împrumut de la CFR Cluj: “Da, l-am semnat! Ne bucurăm că va fi alături de noi”, a fost reacţia lui Dani Coman pentru FANATIK.


Ştire iniţială: 5 februarie, ora 23:00

Alex Ioniţă semnează cu Astra Giurgiu! CFR Cluj a încercat să blocheze transferul.

Între CFR Cluj şi Astra Giurgiu exista o stare de beligeranţă, mărul discordiei fiind chiar Alex Ioniţă, mai exact, împrumutul din vară al jucătorului la U Craiova. Astra Giurgiu a păstrat 10% dintr-un viitor transfer, iar în momentul în care CFR Cluj a încasat 100.000 de euro în vară de la olteni pentru împrumut, a omis să direcţioneze 10% la Astra.

ADVERTISEMENT

Celor de la Astra nu le-a căzut prea bine această mişcare şi între CFR Cluj şi echipa giurgiuveană a existat o stare de tensiune. Astra Giurgiu s-a opus transferului lui Alex Ioniţă la Rapid şi este acum în pole position pentru a obţine semnătura mijlocaşului ofensiv.

După câteva zile în care oficialii celor de la CFR Cluj, echipă de care aparţine jucătorul, nu voiau să îl lase la Astra, cele două părţi au ajuns la un armistiţiu şi jucătorul urmează să fie prezentat la echipa lui Bogdan Andone.

ADVERTISEMENT

Daniel Pancu i-a oprit tricoul la Rapid: “Numărul zece va fi al lui Alex Ioniţă!”

La Astra Giurgiu, Alex Ioniţă se va întâlni cu foştii colegi din echipa care a câştigat titlul în 2016: Constantin Budescu, Denis Alibec, Takayuki Seto, Alexandru Dandea, dar şi cu Bogdan Andone, antrenorul principal care la vremea aia era “secundul” lui Şumudică.

Daniel Pancu a sperat până în ultimul moment că îl va avea pe Alex Ioniţă la Rapid în a doua parte a sezonului, însă mutarea are şanse nule să se mai facă şi fotbalistul va rămâne în Casa Pariurilor Liga 1, la Astra:

ADVERTISEMENT

“Numărul zece, în proporție foarte mare, va fi Alexandru Ioniță. Își dorește foarte mult să vină, și-a dorit și în vară! Am avut o discuție cu el”, a spus Pancu optimist, în vacanţa de iarnă.

Ioniţă, transferat pe 1 milion de euro de CFR Cluj! Mijlocaşul ofensiv a dezamăgit

Alexandru Ioniţă a jucat între 2011 şi 2014 la Rapid, fiind transferat de Astra Giurgiu pentru 500.000 de euro. Jucătorul a câştigat titlul cu echipa din Giurgiu în 2016, sub comanda lui Marius Şumudică, iar în 2018, a ajuns la CFR Cluj pentru 1 milion de euro.

Însă, Ioniţă nu a confirmat aşteptările la CFR Cluj astfel că echipa ardeleană l-a împrumutat la începutul acestei stagiuni la Universitatea Craiova pentru 100.000 de euro, cu opţiune de transfer în vară. Nici la Craiova mijlocaşul ofensiv nu a reuşit să aibă evoluţii foarte bine. El a jucat doar în şase meciuri de campionat.

  • 25 de ani are fotbalistul 
  • 400.000 de euro este cota de piaţă a lui Alex Ioniţă

  • (P) Cota BETANO pentru Viitorul – Universitatea Craiova: 3.25 este cota pentru ”X”. Vezi aici toate cotele!


ADVERTISEMENT