Rapid are parte de un start de sezon extrem de modest. Formația antrenată de nord-irlandezul Neil Lennon are șansa să spargă gheața în meciul cu nou-promovata Gloria Buzău. Totuși, jocul alb-vișiniilor nu dă semne de îmbunătățire, iar unul dintre aspecte ar putea fi dispariția treptată a spiritului de luptă din Giulești.
Rapid are în lot nu mai puțin de 13 fotbaliști străini. Formația finanțată de Dan Șucu se află la egalitate din acest punct de vedere cu Sepsi. Alex Ioniță, invitat special la „Suflet de rapidist”, consideră că spiritul alb-vișiniu lipsește cu desăvârșire în aceste momente în Giulești.
„Nu am cum să nu fiu prezent la fiecare meci al Rapidului. Cu toții ne întrebăm ce putem să facem, ce putem să schimbăm sau ce se poate schimba. Nu cred că avem noi o foarte mare putere, dar în același timp cred că putem da anumite informații.
Poate le ascultă cineva pentru că, totuși, avem o viață alături de Rapid. Asta lipsește în momentul de față în echipă, acel spirit de rapidist”, a declarat Alex Ioniță, în exclusivitate la „Suflet de rapidist”.
Vladimir Bozovic și Cesinha sunt doi dintre fotbaliștii care au evoluat la Rapid și care au rămas la inimile suporterilor din Giulești. Fostul fundaș stânga muntenegrean și fostul atacant brazilian au fost inclusiv la aniversarea a 100 de ani la înființarea Rapidului.
„Depinde foarte de mult de cum pui problema în momentul în care aduci acești jucători străini. Dacă stăm și ne uităm în trecut, avem jucători ca Bozovic (n.r. Vladimir), care a înțeles ce înseamnă Rapidul și în momentul de față.
Îl urmăresc și mereu reamintește cât de mult iubește Rapidul și ce a însemnat Rapidul pentru el. Ăsta este un exemplu pozitiv de un jucător străin care a înțeles ce înseamnă Rapid. Cesinha, la fel, care a acceptat cu drag să vină la invitația de Centenar.
Sunt oameni care înțeleg ce înseamnă Rapidul și cumva trebuie să fie ascultați. Așa face un jucător nou, nu neapărat străin, pentru că și atunci când joci contra Rapidului, acel fotbalist nu înțelege exact ce se întâmplă”, a mai spus Alex Ioniță.
Alex Ioniță, antrenorul echipei U18 a Rapidului, susține că au existat inclusiv fotbaliști români care nu au reușit să facă față presiunii din Giulești. Fostul fotbalist al alb-vișiniilor își dorește ca în cadrul clubului să existe mai multă comunicare.
„Avem exemple nenumărate în anii trecuți de jucători care au ajuns la Rapid și au clacat. Cu toate că știau din campionatul intern ce presiune este să joci pe Giulești, să joci cu acești suporteri incredibili în spate meci de meci. Cred că trebuie o mai bună comunicare în ceea ce privește tot ce înseamnă Rapid”, au fost concluziile lui Alex Ioniță.