Sport

Alex Mățan e vedetă la Columbus Crew. Ce salariu încasează internaționalul român de tineret

Cu un salariu lunar de 30.000 de dolari, internaționalul de tineret Alex Mățan este vedetă la Columbus Crew.
20.05.2021 | 13:28
Alex Matan e vedeta la Columbus Crew Ce salariu incaseaza internationalul roman de tineret
Alex Mățan încasează peste 30.000 de dolari pe lună. E vedetă la Columbus Crew
ADVERTISEMENT

Major League Soccer, forul care patronează campionatul nord-american de fotbal, a dat publicității salariile pe care le încasează jucătorii celor 27 de echipe din campionat.

Alex Mățan, singurul fotbalist român care activează în MLS, se bucură de un statut special la gruparea din Ohio. Internaționalul de tineret este plătit de trei ori mai bine decât majoritatea coechipierilor.

ADVERTISEMENT

Conform Major League Soccer, în campionatul pe care îl organizează evoluează un număr de 786 de fotbaliști, între care și vedete precum fostul atacant al lui Manchester United, Chicharito Javier Hernandez, sau fostul star al lui Juventus, argentinianul Gonzalo Higuain.

Alex Mățan încasează peste 30.000 de dolari pe lună. E vedetă la Columbus Crew

Columbus Crew nu este un club dintre cele cu dare de mână din MLS. Salariile încasate de jucătorii lui Caleb Porter sunt cifrate în jurul valorii de 120.000 de dolari anual.

ADVERTISEMENT

La polul opus, se situează Alex Mățan, care încasează triplu. Conform sursei amintite, fotbalistul român este remunerat cu 375.000 de dolari.

Fotbalistul crescut la Viitorul Constanța este, însă, departe de adevăratele vedete ale MLS. Chicharito Hernandez este cel mai bine plătit fotbalist, încasând 6 miloane de dolari anual.

ADVERTISEMENT

Al doilea în topul salariilor încasate este argentinianul Gonzalo Higuain, remunerat cu 5,1 milioane de dolari de către David Beckham, patronul clubului Inter Miami.

Alex Mățan încă nu s-a adaptat în MLS

Transferat la Columbus Crew la sfârșitul lunii februarie, Alex Mățan a jucat în toate cele patru partide ale noii sale echipe, dar are o medie de doar 22 de minute per meci.

ADVERTISEMENT

Până să ajungă în SUA, Alex Mățan a fost pe lista de achiziții a campioanei CFR Cluj, dar Hagi a ezitat să-și de acceptul pentru realizarea transferului. Mijlocașul ofensiv în vârstă de 21 de ani a stârnit și interesul Universității Craiova. Nici în acest caz mutarea nu s-a finalizat.

Oficialii olteni au reușit să ajungă la un acord cu cei de la FC Viitorul și Alex Mățan ar fi urmat să fie transferat la clubul din Bănie în schimbul sumei de 800.000 de euro, la care s-ar fi adăugat alte bonusuri, dar și procent dintr-un viitor transfer.

Transferul a picat după ce fotbalistul a cerut 60.000 de euro la semnătură și un salariu anual de 120.000 de euro. Oltenii ofereau 25.000 de euro la semnătură și un salariu de 8.000 de euro lunar.

ADVERTISEMENT