Fotbal intern

Alex Mățan s-a grăbit să vină la naționala de tineret. De ce fotbalistul lui Columbus Crew a ajuns primul în cantonament

16.03.2021 | 14:25
ADVERTISEMENT

”Americanul” Alex Mățan s-a prezentat, marți, în cantonamentul echipei naționale de tineret, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea.

Proaspăt transferat în SUA, la Columbus Crew, mutare pe care FANATIK a anunțat-o în exclusivitate, Mățan este primul fotbalist care răspunde convocării lui Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

Echipa națională de tineret va debuta peste o săptămână în faza grupelor turneului final al Campionatului European U21, din Ungaria și Slovenia.

Prezentat oficial de americani, Mățan a ajuns la Buftea

Prezentat oficial pe site-ul lui Columbus Crew, campioana MLS din sezonul 2020, Alex Mățan n-a apucat să-și cunoască noii coechipieri, în schimb s-a prezentat în cantonamentul naționalei de tineret.

ADVERTISEMENT
Sursa foto: Facebook

Acest lucru a fost posibil deoarece în momentul în care convocările pentru jucătorii din străinătate au fost trimise, transferul său la Columbus Crew nu fusese oficializat. Astfel, în conformitate cu reglementările UEFA, convocarea pentru Alex Mățan nu a fost trimisă clubului american.

Conform frf.ro, staff-ul echipei naționale a solicitat, totuși, acordul clubului din Statele Unite de a-i permite fotbalistului să evolueze la turneul final al CE U21. Cum americanii și-au dat acordul, Alex Mățan s-a prezentat primul în cantonamentul de la Buftea.

ADVERTISEMENT

Ultimele retușuri înaintea turneului final

Până să facă deplasarea la Budapesta, acolo unde ”Tricolorii mici” vor disputa toate cele trei partide din grupa A, selecționerul Adrian Mutu va finisa ultimele detalii tehnice în cadrul unui stagiu de pregătire la Buftea.

În primul meci din grupa A, România va întâlni reprezentativa Țărilor de Jos, pe 24 martie. Următoarea partidă va fi în compania țării gazdă, Ungaria, pe 27 martie, iar în ultimul joc din faza grupelor ”Tricolorii mici” vor înfrunta Germania, pe 30 martie.

ADVERTISEMENT

Dacă se va clasa pe unul din primele două locuri, România va înfrunta în sferturi una dintre naționalele Rusiei, Islandei, Franței, sau Danemarcei. La precedenta participare la Campionatul European de tineret, din 2019, România a fost eliminată în semifinale de Germania.

ADVERTISEMENT
Tags: