Fotbal intern

Alex Mateiu, „cheia” jocului prestat de U Craiova. A fost aproape să plece la campioana CFR Cluj!

11.04.2021 | 17:07
Alex Mateiu cheia jocului prestat de U Craiova A fost aproape sa plece la campioana CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Alexandru Mateiu a devenit liderul Universității Craiova la mijlocul terenului, după ce a primit încredere de la Marinos Ouzounidis. Jucătorul de 31 de ani intrase într-un „con de umbră” în mandatul lui Corneliu Papură, însă lucrurile s-au schimbat radical. 

În ultimul meci, Craiova a remizat în compania FCSB-ului, scor 0-0, iar „alb-albaștrii” au arătat un joc solid pe care se pot pune baza speranțelor pentru un titlu așteptat de 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Conflictul cu Papură, anunțat în exclusivitate de FANATIK, ar fi putut aduce plecarea fotbalistului de la Craiova. Ba mai mult, Alexandru Mateiu a fost curtat insistent de campioana CFR Cluj.

Alexandru Mateiu, cheia jocului prestat de Universitatea Craiova la mijlocul terenului. Marinos Ouzounidis i-a oferit încredere purtătorul tricoului cu cel mai greu număr din istoria Științei

Alexandru Mateiu este unul dintre veteranii echipei din Bănie. Se află la Universitatea Craiova de la primul sezon în care oltenii au revenit în prima ligă, iar așteptările de la el au fost mai mereu mari, fiind constant în evoluții în majoritatea timpului petrecut la Știința.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a avut și conflicte cu anumiți tehnicieni care s-au perindat la echipă, Mateiu a fost unul dintre preferații fanilor, iar acesta a revenit în echipă mereu, așa cum s-a întâmplat și recent, atunci când Corneliu Papură nici nu a mai vrut să audă de el.

Situația s-a schimbat la 180 de grade în momentul în care „Papi” a părăsit „corabia”. Dragoș Bon l-a băgat din nou în primul 11 pe Mateiu, după ce Ovidiu Bic a fost preferatul lui Papură. Ba mai mult, nici accidentarea lui Bic nu a făcut ca Mateiu să fie titularizat, deoarece Vladimir Screciu putea să joace în aceeași poziție.

ADVERTISEMENT

Astfel, venirea lui Marinos Ouzounidis a însemnat și mai multă încredere oferită lui Mateiu. În cele nouă meciuri cu tehnicianul grec pe bancă, Alexandru Mateiu a fost înlocuit doar o singură dată înainte de finalul meciurilor, în jocul pierdut cu Chindia, 0-1, fiind scos de pe teren în minutul 73. Evoluția sa încurajatoare a fost cea care l-a păstrat în primul 11. În sistemul 4-2-3-1, Mateiu este omul de bază din fața apărării și omul care poate oricând să rezolve o situație prin recuperarea unei mingi.

Nu a fost departe să plece de la Universitatea Craiova, iar CFR Cluj l-a dorit insistent. Contractul său expiră în 2022

De un singur jucător de la Craiova au fost interesați oficialii CFR-ului în ultimii ani, iar acela este Alexandru Mateiu. Ardelenii au încercat să profite de situația lui Mateiu și să-l aducă la echipă, iar lucrurile nu au fost departe să se întâmple așa.

ADVERTISEMENT

Jucătorul nu ar fi refuzat să plece în „Gruia”, iar CFR ar fi putut aduce un jucător foarte bun fără a plăti o sumă de transfer, deoarece chiar Mateiu și-a exprimat opinia să fie lăsat să plece. Declarațiile oficialilor clujeni au dat de înțeles că fotbalistul este dorit:

„Mateiu mi-a plăcut mereu. Nu ar trebui să lipsească din echipa de start. Era spiritul lor din zona centrală. Am văzut că Bergodi nu l-a mai folosit şi văd că acest trend continuă.

Eu am crezut că s-a petrecut ceva între el şi Bergodi, dar se pare că nu e asta”, a declarat Marius Bilaşco pentru Telekomsport.

Purtătorul tricoului cu numărul opt de la Craiova, unul cu o greutate aparte, fiind cel în care Ilie Balaci a făcut istorie la Știința, mai are contract cu Universitatea până în vara anului 2022. Dacă își va prelungi înțelegerea, Mateiu chiar ar putea fi considerat un „Totti al Băniei”.

  • 750.000 de euro este cota de piață a lui Alexandru Mateiu, conform site-urilor de specialitate
  • 211 apariții are Mateiu în tricoul Științei, echipă cu care a cucerit Cupa României în 2018

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – CFR Cluj: 2,50 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT