Sport

Alex Mateiu, șanse minime să continue la Universitatea Craiova. Oferta care a sistat negocierile de prelungire a contractului

Mijlocașul central al Universității Craiova, Alexandru Mateiu, are șanse mici să mai rămână pe Oblemenco și în sezonul viitor din Casa Pariurilor Liga 1.
16.05.2022 | 10:45
Alex Mateiu sanse minime sa continue la Universitatea Craiova Oferta care a sistat negocierile de prelungire a contractului
Alexandru Mateiu este de 8 ani la Universitatea Craiova, pentru care a jucat 247 de meciuri. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Alexandru Mateiu este primul jucător de care Universitatea Craiova se poate despărți la finalul acestui sezon, după ce formația olteană a ratat ambele obiective impuse: locul 2 în Casa Pariurilor Liga 1 și câștigarea Cupei României.

Detaliile negocierilor dintre Alexandru Mateiu și Universitatea Craiova

FANATIK a aflat în exclusivitate că Alexandru Mateiu și Universitatea Craiova nu s-a înțeles pentru prelungirea contractului scadent la 30 iunie 2022.

ADVERTISEMENT

Alexandru Mateiu este unul dintre cei mai vechi jucători din lotul Universității Craiova, alături de Andrei Ivan și Nicușor Bancu, fiind transferat în 2014 de la FC Brașov.

Din informațiile FANATIK, Mateiu își dorește un contract pe încă trei ani, în timp ce oferta clubului este doar pentru un sezon.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, jucătorul vrea și 50.000 de euro la semnătură, în timp ce clubul îi oferă aceleași condiții financiare, iar în acest moment cele două părți s-au îndepărtat destul de mult și e puțin probabil să se ajungă la înțelegere.

Alexandru Mateiu, dorit de două echipe din Liga 1

FANATIK a aflat în exclusivitate că Sepsi Sfântu Gheorghe a vrut să îl transfere pe Alexandru Mateiu din postura de jucător liber de contract, precum și pe Dan Nistor și Mihai Bălașa.

ADVERTISEMENT

Finalista Cupei României ar putea astfel în vară să înceapă din nou negocierile, mai ales că antrenorul covăsnenilor, Cristiano Bergodi, îl cunoaște foarte bine și a mai lucrat cu el la Craiova.

Alexandru Mateiu, număr impresionant de meciuri în tricoul alb-albastru

Alexandru Mateiu a jucat 247 de meciuri pentru Universitatea Craiova, reușind 11 goluri și 11 pase decisive. A câștigat cu „leii” trei trofee: două Cupe ale României (2018, 2021) şi o Supercupă a României (2022).

ADVERTISEMENT

Mijlocașul în vârstă de 32 de ani a mai fost dorit însă și de Rapid. În acest sezon, a jucat 25 de meciuri, a marcat un gol în meciul de la Cluj cu CFR și a reușit o singură pasă decisivă, fiind evaluat conform Transfermarkt la 550.000 de euro.

Jucător de bază la Universitatea Craiova, Mateiu a pierdut prim planul după venirea lui Laurențiu Reghecampf, chiar dacă a fost titular în ultimele opt meciuri din Casa Pariurilor Liga 1.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Farul Constanța: 1,62 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT