Fotbal international

Alex Maxim a avut nevoie de o lună pentru a impresiona: „Este dorit de patru echipe din Turcia”

12.04.2020 | 20:13
Alex Maxim a avut nevoie de o luna pentru a impresiona Este dorit de patru echipe din Turcia
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a dezvăluit că Alex Maxim a atras atenția a patru formații din prima ligă turcă, după ce a reușit să impresioneze în primele șapte partide la Gaziantep, club la care este împrumutat de la Mainz.

Alex Maxim a impresionat în Turcia

Alex Maxim a semnat în iarnă cu Gaziantep, sub formă de împrumut de la Mainz, unde a jucat doar în cinci partide de Bundesliga în prima parte a sezonului.

ADVERTISEMENT

În Turcia, internaționalul român a reușit un debut perfect, reușind să marcheze de două ori în prima repriză a meciului cu Sivasspor, câștigat de echipa lui Marius Șumudică cu 5-1.

Chiar dacă în următoarele șase partide, în care a fost titular de fiecare dată, nu a mai reușit să puncteze, Alex Maxim a atras atenția, conform dezvăluirilor lui Marius Șumudică, a patru cluburi importante din prima ligă a Turciei.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul lui Gaziantep consideră că Alex Maxim ar trebui să reprezinte o soluție și pentru selecționerul primei reprezentative, în vederea meciurilor decisive pentru calificarea la Campionatul European, cu Islanda și, în cazul unei victorii, cu Bulgaria sau Ungaria.

Alex Maxim este dorit de trei – patru echipe din Turcia. El mai are un an contract cu Mainz, dar sper să reușim să îl convingem și să rămână aici, la Gaziantep.

ADVERTISEMENT

Echipa națională are nevoie de Alex Maxim și Alex Maxim are nevoie de echipa națională”, a declarat Marius Șumudică la TV Digisport.

  • 279 a fost media indexului InStat al lui Alex Maxim după primele 7 meciuri la Gaziantep (locul întâi în echipa antrenată de Marius Șumudică)
ADVERTISEMENT

Primul gol pentru echipa de club după un an și jumătate

Pâna la „dubla” din meciul dintre Gaziantep și Sivasspor, de pe 2 februarie, Alex Maxim reușise să marcheze ultima dată, într-un meci oficial, pentru echipa de club pe 18 septembrie 2018, când aducea victoria pentru Mainz în meciul cu Augsburg, încheiat 2-1.

Din cauza lipsei de meciuri de la Mainz în prima parte a campionatului, Alex Maxim nu a fost convocat pentru ultimele două acțiuni ale primei reprezentative, meciurile cu Insulele Feroe, Norvegia, Suedia și Spania, din preliminariile EURO 2020.

ADVERTISEMENT