Fotbal international

Alex Maxim la Gaziantep! A semnat cu echipa antrenată de Marius Șumudică. OFICIAL

28.01.2020 | 15:31
Alex Maxim la Gaziantep A semnat cu echipa antrenata de Marius Sumudica OFICIAL
ADVERTISEMENT

UPDATE, 28 ianuarie, ora 15.30. Alex Maxim a semnat cu Gaziantep şi a fost deja prezentat pe site-ul oficial al clubului. Maxim e al doilea jucător român pe care Marius Şumudică reuşeşte să-l transfere la formaţia sa, după ce în vară Alin Toşca a semnat în acelaşi timp cu antrenorul. “Şumi” a mai fost aproape să-l aducă şi pe Alex Chipciu, dar acesta a preferat transferul la CFR Cluj.


UPDATE, 28 ianuarie, ora 11.08. Alex Maxim a ajuns deja la Gaziantep alături de impresarul său. Şefii echipei la care a evoluat până acum, Mainz, au fost de acord cu mutarea, iar internaţionalul român va semna în următoarele ore contractul cu formaţia antrenată de Marius Şumudică. Transferul va fi anunţat oficial în cursul zilei de marţi.

ADVERTISEMENT
Alex Maxim, pe aeroportul din Gaziantep
Alex Maxim, pe aeroportul din Gaziantep

Alex Maxim, la un pas de Gaziantep, echipa antrenată de Marius Șumudică: ”Transferul va fi anunțat în zilele viitoare”

În ultimele zile, la Gaziantep Gazisehir au fost realizate transferurile lui Andre Sousa de la Belenenses și Haydar Yilmaz de la Alanyaspor. Turcii nu se opresc aici și îl vor și pe ”decarul” lui Mainz, Alex Maxim.

Mai multe site-uri din Turcia au scris în ultimele ore că transferul lui Alexandru Maxim la Gaziantep va fi anunțat în următoarea perioadă. Prin achiziția lui Maxim, Șumudică își va rezolva problema coordonatorului de joc.

ADVERTISEMENT

”După ce i-a adus pe Andre Sousa și Haydar Yilmaz, Gaziantep caută acum și un număr 10. Se pare că acesta este Alex Maxim de la Mainz. 

Transferul acestuia este în mare parte realizat, cele două părți ajungând deja la un acord. După ce se vor pune la punct ultimele detalii, mutarea va fi anunțată în următoarele zile”, scrie site-ul Gaziantepgunes.com.

ADVERTISEMENT

La Gaziantep, ar deveni coleg cu ”tricolorul” Alin Toșca, dar și cu Junior Morais, brazilianul care a evoluat în România la Astra și FCSB.

Alex Maxim, rezervă de lux la Mainz

În perioada 2013-2020, Alex Maxim a evoluat pentru VfB Stuttgart și Mainz în primele două ligi din Germania. La niciuna dintre cele două formații, Alex Maxim nu a reușit să se impună ca titular în Bundesliga.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2019-2020, Alex Maxim nu are niciun meci ca titular în Bundesliga pentru Mainz, fiind rezervă meci de meci.

  • 5 apariții din postura de rezervă are Maxim pentru Mainz în sezonul curent de Bundesliga

Cotat la 2.000.000 de euro, Alex Maxim are 37 de selecții la echipa națională a României pentru care a marcat 4 goluri.

Gaziantep a fost aproape de transferul lui Chipciu

La Gaziantep a fost aproape de a ajunge Alex Chipciu, un alt jucător de națională. Mijlocașul a ales în cele din urmă să revină acasă, la CFR Cluj.

Mutarea lui Chipciu în Gruia a fost anunțată în exclusivitate de FANATIK la începutul lunii ianuarie.

ADVERTISEMENT