Fotbal international

Alex Maxim, aproape de un transfer în China? Se află pe o listă cu trei jucători de la Borussia Dortmund

14.07.2019 | 09:44
Alex Maxim aproape de un transfer in China Se afla pe o lista cu trei jucatori de la Borussia Dortmund

Alexandru Maxim este aproape de un transfer în China. Mijlocașul în vârstă de 29 de ani care se află sub contract cu Mainz și care joacă de șase sezoane și jumătate în Germania, ar putea să ajungă în prima ligă chineză în următoarea perioadă.

Alex Maxim, aproape de un transfer în China?

Ultimele sezoanel ale lui Alexandru Maxim în Germania au fost mult sub așteptări, iar nemții cred că acesta ar putea să facă o figură frumoasă în campionatul din China, acolo unde este propus de jurnaliștii de la 90min.de. Alexandru Maxim, mijlocașul celor de la Mainz, a fost inclus într-o listă cu șapte fotbaliști care evoluează în Germania care ar putea să meargă să joace în prima ligă din China, un campionat care se află într-o dezvoltare continuă.

Cu siguranţă, antrenorii lui Mainz aveau aşteptări mai mari de la Alexandru Maxim în cele două sezoane. Românul a jucat în 50 de meciuri, marcând cinci goluri şi oferind cinci pase decisive. S-a apropiat foarte rar de prestaţiile de la VfB Stuttgart şi este considerat un candidat serios pentru un transfer în vara aceasta. În China, ar avea şansa de a avea un salariu mult mai mare decât în Bundesliga şi, având în vedere nivelul campionatului, ar putea impresiona din nou”, scrie sursa citată.

George Pușcaș se bucură alături de Alexandru Maxim după un gol înscris în meciul România - Lituania. Sursă foto: sportpictures.eu
George Pușcaș se bucură alături de Alexandru Maxim după un gol înscris în meciul România – Lituania. Sursă foto: sportpictures.eu

Ce jucători sunt pe listă

Astfel, pe lângă Alexandru Maxim au mai fost incluși pe listă jucători precum Yevhen Konoplyanka (Schalke), Andre Schurrle (Borussia Dortmund), Caiuby (Augsburg), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Omer Toprak (Borussia Dortmund) și Shinji Kagawa (Borussia Dortmund).

Cotat de site-urile de specialitate la 2 milioane de euro, Alexandru Maxim a ajuns la FSV Mainz 05 în iulie 2017 și a semnat un contract valabil până în vara anului 2021. Acesta a fost cumpărat de la Stuttgart cu 3 milioane de euro, după ce în trecut a mai jucat pentru echipe precum FC Ardealul U19, Espanyol U19, RCD Espanyol B, CF Badalona și Pandurii Târgu Jiu.