Alex Maxim, ca şi plecat de la Mainz! E liber să îşi caute echipă

Sergiu Preda    Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
31/01/2018, 11:35
Alex Maxim, ca şi plecat de la Mainz! E liber să îşi caute echipă

De acum putem vorbi de un deja-vu pentru Alexandru Maxim în fotbalul german. De patru ani şi jumătate fostul talent al Pandurilor din Târgu Jiu, Alexandru Maxim, tot încearcă să îşi facă drum într-un fotbal în care, înainte de orice floricele contează disciplina tactică, rigurozitatea şi forţa fizică, toate capitole care internaţionalul român nu stă tocmai bine. Şi care, poate, sunt şi motivele unei continue nereuşite.

După patru ani petrecuţi la Stuttgart, o bună parte inclusiv în Bundesliga 2, Maxim nu a izbutit să câştige încrederea a nici unuia dintre antrenorii şvabilor şi se părea că a apărut raza de lumină în vara lui 2017, când se transfera la Mainz. După felul în care s-a realizat primul feed-back dintre jucător şi antrenorul Sandro Schwarz, totul mergea bine în perioada de pregătiri, dar mai departe nu a mai funcţionat cum trebuie.

Şi-au pierdut încrederea în Alex Maxim

Maxim a semnat pentru patru ani şi Mainz a plătit 3 milioane de euro lui Stuttgart pentru a-l avea. A jucat în 15 din cele 20 de meciuri, dar numai porţiuni de meci şi cifrele sale nu îl ajută: un singur gol şi două pase decisive. Mult prea puţin şi conducerea clubului este gata să se despartă de român după numai jumătate din primul sezon, semn că nu prea are mare credibilitate pentru viitor la Mainz.

“Dacă primim oferte, vom evalua întreaga situaţie, vom trage concluziile de rigoare şi vom decide în interesul echipei”. Şi Maxim ar putea accepta o nouă provocare, cel mai bine ar fi dacă aceasta s-ar produce într-un alt campionat. Să nu uităm că el a fost dorit insistent în a doua ligă engleză, la Leeds United, dar a preferat să rămână în Germania. Acum însă ar putea fi deschis schimbării de campionat.

Ştirea MOMENTULUI

Edi Iordănescu lămurește „cazul Ioniță”: „A fost cea mai dureroasă decizie pentru mine”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.