Fotbal intern

Alex Maxim, cu adevărat decar în Austria – România 2-3! Notele după meciul care ne-a dus pe primul loc în Nations League

07.09.2020 | 23:42
Alex Maxim cu adevarat decar in Austria  Romania 23 Notele dupa meciul care nea dus pe primul loc in Nations League
ADVERTISEMENT

România a câștigat cu 3-2 meciul împotriva Austriei din Liga Națiunilor după o evoluție superbă a “tricolorilor” conduși de Mirel Rădoi. Selecționerul a schimbat din temelii formula de start față de remiza cu Irlanda de Nord, 5 jucători noi fiind în primul “11”. 

“Tricolorii” au deschis scorul rapid prin Denis Alibec după o acțiune foarte bună a lui Florinel Coman. Austriecii au revenit în joc prin reușita lui Baumgartner și la cabine s-a intrat cu scorul de 1-1. România a răspuns tăios la fazele de atac avute. Dragoș Grigore a trimis în poartă după o lovitură liberă, iar Maxim a făcut 3-1 cu o scăriță superbă. Onisiwo a închis tabela cu 10 minute înainte de final.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a gândit foarte bine meciul și în ciuda evoluției cenușii a unor jucători, este o victorie importantă pentru naționala României. Omul meciului a fost Alex Maxim. Este momentul în care a arătat ca un veritabil decar.

Alex Maxim, cu adevărat decar în Austria – România 2-3! Notele după meciul care ne-a dus pe primul loc

Apărarea a dat rateuri și în acest meci, însă Mirel Rădoi a betonat defensiva în final la scorul de 2-3 și România a rezistat asaltului austriac. Dintre apărători, căpitanul Vlad Chiricheș a arătat ca fundașul transferat de Tottenham.

ADVERTISEMENT

Ciprian Tătărușanu – 7 – Destul de apatic în prima parte, apoi și-a revenit. Nu a avut nicio reacție la bara din startul meciului și nu a avut ce să facă la golul lui Baugartner din minutul 17, șut deviat de Grigore. A dat siguranță în a doua repriză, însă nu a avut nicio șansă la golul lui Onisiwo.

Andrei Burcă – 7 – A ținut bine banda dreaptă și nu a fost depășit. Foarte bătăios, a făcut risipă de efort și defensiv a jucat foarte bine.

ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș – 7 – Evoluție curajoasă în prima parte. A rezolvat cu calm câteva situații, chiar a încercat să urce și să creeze superioritate. A dat siguranță defensivei. Ne-a adus aminte de fundașul transferat de Tottenham. A fost schimbat cu 17 minute înainte de final.

Bancu, evoluție cenușie! Crețu, surpriza plăcută

Dragoș Grigore – 7 – Destul de greoi în prima parte. A avut ghinion la primul gol, mingea i-a trecut printre picioare și a fost deviată în poartă. Norocul i s-a întors în partea secundă și a marcat după o fază fixă. Și-a făcut un cadou frumos de ziua lui. Evoluția sinusoidală a continuat și cu 10 minute înainte de final, Onisiwo a marcat de lângă el.

ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu – 5 – Depășit în prima repriză în dese rânduri. S-a poziționat greșit la gol, a făcut multe faulturi. În partea secundă a mai eliminat din greșelile din prima repriză, însă evoluția sa per total a fost una cenușie.

Alexandru Maxim – 8 – A început foarte bine, curajos. Și-a asumat câteva acțiuni foarte bune, dar uneori a pierdut foarte ușor mingea. A arătat o tehnică foarte bună și și-a încununat evoluția cu o scăriță superbă. A făcut risipă de efort, așa cum rar îl vedem. A fost omul meciului.

Alexandru Crețu – 7 – A fost foarte calm și a blocat câteva acțiuni bune. Pe fază ofensivă, a fost neinspirat în câteva rânduri, dar defensiv și-a făcut treaba foarte bine.

Florinel Coman, vitezist! Alibec marchează al doilea gol la națională

Nicu Stanciu – 6 – A avut câteva acțiuni interesante, însă a părut că nu este în meci în multe momente. Din nou o evoluție ștearsă pentru unul dintre cei mai talentați mijlocași români.

Ciprian Deac – 5 – Destul de modest în prima parte. S-a accidentat în minutul 35 la gleznă și nu a putut reveni pe teren. A fost înlocuit de Iancu. Din păcate, nu a putut călca nici după ce a ieșit de pe teren.

Denis Alibec – 7 – A marcat la prima fază, în minutul 3 cu un șut plasat. A pierdut însă câteva mingi în prima parte. A făcut și faza de apărare foarte bine. A alergat foarte mult, a arătat o atitudine bună în cele 68 de minute jucate.

Florinel Coman – 7 – Bun în partea stângă. A făcut acțiunea la primul gol și a creat pericol în momentul în care a avut spații. A dezvoltat o viteză foarte bună pe atac și a driblat curajos când a avut ocazia. Foarte bătăios, a băgat piciorul și a făcut un meci mare.

Au intrat pe parcurs:

Gabi Iancu (min. 40) – 6 – Neinspirat de câteva ori. Din păcate, debutul său la națională a atârnat greu asupra evoluției. A greșit destul de multe pase și a părut ieșit din joc de multe ori. A prins mai mult curaj în final de meci și a tras în bară din lovitura liberă din unghi.

George Pușcaș (min. 68) – 6 – A avut puține șanse să se remarce. A ținut de minge atunci când a ajuns la el balonul, însă nu a avut prea multe ocazii în final de meci.

Ionuț Nedelcearu (min. 74) – 6 – S-a integrat bine în blocul defensiv. Nu a greșit sub presiunea atacurilor austriece din final de meci.


(P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,16 este cota pentru ”2 solist” la meciul Malta U-21 – România U-21. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT