Fotbal international

Alex Maxim, dublă de senzație în poarta campioanei Turciei! De când nu mai marcase internaționalul român. Video

08.04.2021 | 18:18
Alex Maxim dubla de senzatie in poarta campioanei Turciei De cand nu mai marcase internationalul roman Video
ADVERTISEMENT

Alexandru Maxim a fost eroul lui Gaziantep în etapa 33 a Superligii turce. Mijlocaşul român a marcat de două ori în poarta campioanei en-titre Başakşehir, într-un meci încheiat cu scorul de 2-0.

Alex Maxim, eroul lui Gaziantep în partida contra campioanei Başakşehir

Maxim a deschis scorul în minutul 32 dintr-o lovitură de pedeapsă obţinută de Kevin Mirallas şi a dublat avantajul gazdelor la 7 minute după pauză, după o pasă excelentă a aceluiaşi Mirallas.

ADVERTISEMENT

Internaţionalul român a fost înlocuit în minutul 78 după o prestaţie de zile mari. Ar fi fost un standing ovation, dacă fanii ar fi fost prezenţi în tribunele stadionului. Evoluţiile bune din ultima perioadă au atras atenţia granzilor din Turcia, care se interesează de un transfer.

Cu cele două reuşite, Maxim a ajuns la 13 reuşite şi două pase decisive în 30 de meciuri de campionat. Este cel mai bun marcator al echipei sale şi pe locul al cincilea în clasamentul golgheterilor din prima ligă turcă.

ADVERTISEMENT

Gaziantep speră la cupele europene

Gaziantep se află pe poziţia a cincea, la şapte puncte în spatele lui Trabzonspor, care ocupă ultimul loc ce asigură participarea în ediţia viitoare a cupelor europene. Startul bun de sezon sub comanda lui Marius Şumudică, a fost irosit prin rezultate mai puţin bune după plecarea antrenorului român de la echipă.

Pe teren propriu, Gaziantep s-a dovedit o adevărată forţă, singura echipă care a reuşit să strângă mai multe puncte fiind Beşiktaş.

ADVERTISEMENT

Formaţia lui Alex Maxim are, însă, cele mai puţine înfrângeri acasă, una singură, suferită în faţa lui Galatasaray pe 29 ianuarie. S-a terminat 1-2, golul de onoare al gazdelor fiind marcat tot de Maxim (90+7). Acela fusese ultimul gol înaintea celor înscrise în poarta lui Başakşehir.

De partea cealaltă, campioana Başakşehir are un sezon de coşmar, fiind pe locul 16 din 21, la numai un punct peste locurile retrogradabile.

ADVERTISEMENT
  • 13 goluri şi două pase decisive a strâns Alexandru Maxim în 30 de etape pentru Gaziantep.
  • 6 goluri în 46 de selecţii a înscris Maxim pentru România
  • 3 milioane de euro este cota mijlocaşului român, care a ajuns în Turcia la începutul acestui sezon, liber de contract de la Mainz
ADVERTISEMENT