Fotbal international

Alex Maxim, implicat la debut în patru din cele cinci goluri ale lui Gaziantep. Reacţiile fanilor: ”A răpus de unul singur liderul din Turcia!” VIDEO

02.02.2020 | 17:21
Alex Maxim implicat la debut in patru din cele cinci goluri ale lui Gaziantep Reactiile fanilor A rapus de unul singur liderul din Turcia VIDEO
ADVERTISEMENT

Alexandru Maxim a avut un debut excelent în prima ligă a Turciei. Transferat în urmă cu doar cinci zile la Gaziantep, românul a contribuit la succesul echipei lui Marius Șumudică, scor 5-1, contra liderului Sivasspor.

Alex Maxim, omul meciului în debutul pentru Gaziantep

Adus la Gaziantep Gazisehir pentru a dirija jocul de la mijlocul terenului al trupei lui Marius Șumudică, Alex Maxim a impresionat încă de la debut. Mijlocașul de 29 de ani a intrat titular cu liderul Sivasspor, în etapa a 20-a din Superliga Turciei, și impactul a fost imediat.

ADVERTISEMENT

La doar patru minute de la fluierul de start al partidei, Maxim prinde un șut excelent din afara careului de 16 metri și deschide scorul pentru echipa lui Șumudică.

Maxim a contribuit decisiv și la golul de 2-1 din minutul 39. A luat o acțiune pe cont propriu de la jumătatea careului și a pasat decisiv pentru golul colegului său Demir.

ADVERTISEMENT

A venit apoi minutul 44, unul parcă predestinat, dat fiind faptul că ”44” este și numărul pe care Maxim îl poartă la Gaziantep. Tot din afara careului, românul a prins un șut superb cu dreptul care nu i-a dat speranțe portarului advers.

Maxim, decisiv și după pauză

Cu 12 minute înainte de final, Alex Maxim este implicat indirect și la golul de 4-1. Mijlocașul a scăpat singur cu portarul advers, a fost faultat clar în careu, însă arbitrul a lăsat avantaj.

ADVERTISEMENT

Mingea a ajuns la colegul lui Maxim, Diarra, iar acesta a marcat cu un șut plasat din interiorul careului. Maxim a părăsit terenul în minutul 81, fiind înlocuit cu Ozer, cel care a stabilit scorul final, 5-1, în minutul 86.

Fanii turcii, laude pentru Maxim în mediul online

Fanii celor de la Gaziantep au luat cu asalt site-urile de socializare și l-au lăudat pe noul jucător al formației lui Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT
  • ”După Maksim Romaschenko (n.r. jucător important la Gaziantep între 2000 și 2003), Gaziantep și-a găsit un alt Maxim”
  • ”Liderul din Turcia nu a avut răspuns în fața noului transfer al lui Gaziantep, Alex Maxim”
  • ”În meciul de azi, Maxim a răpus de unul singur liderul din Superliga Turciei”
  • ”Maxim se dovedește un transfer excelent. Românul a impresionat încă de la primul meci”
  • ”Ce lovitură a dat Gaziantep prin aducerea lui Maxim”

În urma succesului cu Sivasspor, Gaziantep a urcat pe locul 9 în Superliga Turciei cu 27 de puncte acumulate după 20 de etape. Sivasspor rămâne pe locul 1, cu 41 de puncte, cu două peste locul secund ocupat de Basaksehir.

Maxim, niciun meci ca titular în Germania

În perioada 2013-2020, Alex Maxim a evoluat pentru VfB Stuttgart și Mainz în primele două ligi din Germania. La niciuna dintre cele două formații, Alex Maxim nu a reușit să se impună ca titular în Bundesliga.

În sezonul 2019-2020, Alex Maxim nu are niciun meci ca titular în Bundesliga pentru Mainz, fiind rezervă meci de meci.

Cotat la 2.000.000 de euro, Alex Maxim are 37 de selecții la echipa națională a României pentru care a marcat 4 goluri.

ADVERTISEMENT