Fotbal international

Alex Mitriță, comparat de fanii lui New York City cu un fost star al Barcelonei. “E noul David Villa!” Foto

06.02.2019 | 11:33
Alex Mitrita comparat de fanii lui New York City cu un fost star al Barcelonei E noul David Villa Foto

Alex Mitriță, fostul căpitan al echipei U Craiova care a fost vândut cu 8,5 milioane de dolari la New York City, a fost comparat de fanii noului său club cu David Villa, fostul star al Barcelonei care a evoluat în 130 de meciuri oficiale la New York City, pentru care a înscris 82 de goluri.

Alex Mitriță a fost prezentat la New York City, iar mijlocașul ofensiv a ajuns deja în stagiul de pregătire susținut de noua lui echipă în Abu Dhabi, acolo unde se pregătește pentru noul sezon din MLS, iar americanii cred că au dat lovitura cu internaționalul român.

Fanii lui New York City l-au comparat pe Alex Mitriță cu David Villa

Într-un sondaj făcut de New York City, fanii au fost întrebați dacă Alex Mitriță este înlocuitorul potrivit pentru David Villa, cel care a plecat în decembrie la Vissel Kobe (Japonia). Răspunsul americanilor a fost unul surprinzător: 53% din voturi fiind DA.

Sondajul în care fanii lui New York City au fost întrebați dacă Alex Mitriță îl poate înlocui pe David Villa

David Villa, cel pe care Alex Mitriță trebuie să îl înlocuiască în echipa celor de la New York City, a jucat pentru formația din MLS din 2014 până în 2018, cu o scurtă perioadă în care a fost cedat sub formă de împrumit la Melbourne City. Atacantul spaniol a jucat pentru actuala echipă a lui Alex Mitriță în 130 de meciuri și a dat 82 de goluri. David Villa este cel mai bun marcator din istoria echipei naționale a Spaniei (59 de goluri și 98 de selecții) și a câștigat 14 trofee în carieră, printre care un titlu mondial și unul european. Pe parcursul carierei, spaniolul a jucat pentru Sporting Gijon, Zaragoza, Valencia, Barcelona, Atletico Madrid, New York City, Melbourne City și Vissel Kobe.

New York City a plătit pentru transferul lui Alex Mitriță de la U Craiova nu mai puțin de 8,5 milioane de dolari, adică aproape 7,425 milioane de euro. Pescara va primi 20% din acești bani, iar mijlocașul ofensiv va încasa la gruparea din MLS un salariu anual de 1,2 milioane de euro, urmând să ajungă până la 1,8 milioane de euro.

Tags: