Fotbal intern

Mitriţă revine la naţională şi va juca împotriva Norvegiei! Contra confirmă FANATIK

03.10.2019 | 10:49
Mitrita revine la nationala si va juca impotriva Norvegiei Contra confirma FANATIK
ADVERTISEMENT

Alex Mitriţă va fi convocat la naţională pentru dubla tricolorilor cu Insulele Feroe şi Norvegia. FANATIK a aflat că internaţionalul român va ajunge în ţară la scurt timp după ce a va juca ultimul meci al sezonului regulat din MLS pentru New York City FC.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,80 este cota pentru ”peste 2,5 goluri marcate” la meciul Insulele Feroe – România. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

UPDATE, 3 octombrie, ora 10:49 / “Sunt şanse mari să fie convocat pentru meciurile cu Insulele Feroe şi Norvegia. Va fi 100% fizic la meciul cu Norvegia. E o altă conjunctură acum, faţă de ceea ce s-a întâmplat atunci când am jucat cu Spania şi Malta. Dacă jucam joi din nou, nu-l chemam. Nu puteam să-l aduc doar să fie în lot”, a declarat Cosmin Contra la emisiunea DigiSport Matinal.


Alex Mitriţă, convocat la naţională! Clubul a fost deja informat

FANATIK a aflat că Alex Mitriţă va fi convocat de Cosmin Contra pentru meciurile României din luna octombrie, partide decisive pentru obţinerea calificării la Campionatul European din 2020. Fotbalistul de 24 de ani revine sub tricolor după şapte luni de “exil” de la naţională. Deşi Cosmin Contra nu a confirmat public convocarea fostului jucător al lui U Craiova, FANATIK a aflat că FRF a anunţat deja clubul New York City FC că jucătorul vine la naţională.

ADVERTISEMENT

“După evoluția lui din înfrângerea cu Suedia am luat decizia să nu joace cu Feroe. I-am spus și lui motivele și și-a dat seama că am dreptate. Nu este niciun conflict între Ionel Gane și el. Îmi e ușor să-l aduc din America, să-l pun să zboare 14-15 ore, să stea 7 zile la lot și să-l folosesc doar 20 de minute. Acum, că acțiunea durează 10 zile și al doilea meci e cu Norvegia, poate-l chem. Vom vedea dacă Mitriță va fi în lot”, a spus Cosmin Contra la PRO X.

Alex Mitriţă, convocat la naţională pentru dubla cu Insulele Feroe şi Norvegia (sursă foto: sportpictures
Alex Mitriţă, convocat la naţională pentru dubla cu Insulele Feroe şi Norvegia (sursă foto: sportpictures

Alex Mitriţă, un singur meci în preliminariile EURO 2020

În preliminariile EURO 2020, Alex Mitriţă a bifat un singur meci în cele şase etape, fiind titular în înfrângerea cu Suedia, scor 1-2, din prima etapă, când a jucat până la pauză. Pentru celelalte cinci meciuri, internaţionalul român a fost pe lista lărgită a stranierilor, dar nu a primit telegrama oficială de convocare.

ADVERTISEMENT

Pe 6 octombrie, de la ora 23:00, New York City FC va juca împotriva lui Philadelphia Union, iar la scurt timp după terminarea meciului, Alex Mitriţă va pleca spre România. Şase zile mai târziu, România va înfrunta Insulele Feroe, în etapa a 7-a din preliminariile EURO 2020, însă mijlocaşul ofensiv de 24 de ani are şanse mici să evolueze în partida de la Torshavn. În schimb, la meciul cu Norvegia, programat pe 15 octombrie, Alex Mitriţă se va regăsi printre fotbaliştii folosiţi de Cosmin Contra. Mijlocaşul ofensiv de 24 de ani este în mare formă la New York City FC, unde a reuşit o triplă în penultimul meci jucat, victoria în faţa lui Atlanta United, scor 4-1.