Fotbal international

Alex Mitriță, dezvăluire despre teama de avioane: ”După ce mă las nu voi mai zbura”. Video

07.10.2020 | 11:15
Alex Mitriță, dezvăluire despre teama de avioane: ”După ce mă las nu voi mai zbura”. Video
Mijlocașul echipei naționale a României, Alex Mitriță, a dezvăluit că îi este teamă să zboare cu avionul dar este nevoit să facă acest lucru. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Mijlocașul echipei naționale a României, Alex Mitriță, a dezvăluit că îi este teamă să zboare cu avionul dar este nevoit să facă acest lucru.

Jucătorul formației New York City FC a fost rechemat la echipa națională a României de selecționerul Mirel Rădoi după accidentarea lui Florinel Coman.

ADVERTISEMENT

Pentru a fi prezent la meciul de baraj cu Islanda și la partidele cu Norvegia și Austria din Liga Națiunilor, Mitriță a fost nevoit să facă un adevărat tur de forță prin avioane și aeroporturi.

Teama de avioane a lui Alex Mitriță

Pentru această convocare, Mitriță a plecat pe 4 octombrie din Miami la New York (3 ore de zbor), apoi spre Paris (7 ore și jumătate), la București (3 ore), a ajuns la Keflavik (5 ore), va merge la Oslo (3 ore), înapoi la București (3 ore), plecare la Amsterdam (3 ore) și din nou New York (8 ore). În total, 35 de ore în avion pentru a juca sun ”tricolor”.

ADVERTISEMENT

”M-am obișnuit cu astfel de drumuri. Trebuie să stai foarte mult în aeroport, dar mereu îmi găsesc ceva de lucru. Am foarte mari emoții cu turbulențele și am mari probleme când aterizăm”, a dezvăluit Alex Mitriță teama sa de avioane într-un interviu pentru FRF TV chiar în timpul zborului spre Islanda.

”După un astfel de zbor, de 14 ore, am nevoie de maximum trei zile pentru a fi în formă. Cel mai lung drum intern în USA a fost la Los Angeles, drum de 6 ore și o diferență de fus orar de trei ore. După ce o să mă las de fotbal nu voi mai dori să zbor cu avionul, asta e clar”, a declarat internaționalul român.

Întrebat ce face în timpul unor zboruri astfel de lungi pentru a-i trece timpul mai repede, Mitriță a răspuns: ”Muzica, seriale, jocuri, așa trece timpul cât mai repede”.

ADVERTISEMENT

Delegația României a ajuns marți seară la Keflavik și a fost testată pe aeroport pentru Covid-19, iar rezultatele vor sosi în cursul zilei de miercuri. Legislaţia islandeză impune carantina, iar ”tricolorii“ vor avea voie să părăsească hotelul doar pentru antrenamentul oficial şi pentru meci. Zborul s-a efectuat cu o cursă charter și a durat 5 ore.

Pe 8 octombrie, naționala pregătită de Mirel Rădoi va evolua în semifinala play-off-ului Euro, în Islanda. Apoi, ”tricolorii” vor juca alte două partide din Liga Națiunilor, pe 11 octombrie în Norvegia și pe 14 octombrie, acasă, contra Austriei.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,80 este cota pentru ”gazdele se califică” la meciul Islanda-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri