Fotbal international

Alex Mitriță e desființat după Leipzig – Craiova 3-1. “A fost ruşinos ce a făcut pe teren!”

10.08.2018 | 22:20
Alex Mitrita e desfiintat dupa Leipzig  Craiova 31 A fost rusinos ce a facut pe teren

Alex Mitriţă a fost desfiinţat după Leipzig – Universitatea Craiova, scor 3-1, în prima manşă a turului 3 preliminar al Europa League. Oltenii antrenaţi de Devis Mangia nu au avut nicio şansă în faţa nemţilor care evoluează în Bundesliga, iar majoritatea fotbaliştilor din Bănie au dezamăgit într-un meci în care scorul putea fi mult mai mare.

Unul dintre cei mai criticaţi jucători din lotul formaţiei CS Universitatea Craiova a fost Alex Mitriţă, căpitanul oltenilor pregătiţi de Devis Mangia. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani cumpărat de Mihai Rotaru cu 730.000 de euro de la Pescara a avut o evoluţie mult sub aşteptări, iar Gabi Balint, fostul jucător al echipei naţionale a României, nu l-a menajat pe Alex Mitriţă, fotbalist cotat de site-urile de specialitate la 2,5 milioane de euro.

Alex Mitriță e desființat după Leipzig – Craiova 3-1

Gabi Balint este de părere că echipa lui Devis Mangia nu a avut puterea necesară să atace, dar nu trebuia să se baricadeze în poarta lui Mirko Pigliacelli, golkeeperul în vârstă de 25 de ani împrumutat de CS Universitatea Craiova în această vară de la FC Pro Vercelli 1892. Mai mult, Gabi Balint s-a arătat dezamăgit de faptul că Alex Mitriţă cădea ori de câte ori era atins de un adversar şi că nu profita de ocazii atunci când rămânea cu golkeeperul lui Leipzig.

“Eu spun că e adevărat, nu te poți duce acolo să ataci. Dar să te aperi numai cu posteriorul în poartă. Păi nu ai fost în stare să faci un dribling. Mitriță…a fost rușinos ce a făcut pe teren. Cum era atins cădea. Scapă singur cu portarul, degeaba. Asta pe mine m-a dezamăgit, dincolo de diferența de valoare. Aia se știa, era foarte greu să faci și un egal cu Leipzig” a declarat Gabi Balint, fostul mare internațional român.

Poza de grup a formaţiei Craiova înaintea meciului de pe terenul lui Leipzig, scor 3-1, în turul 3 preliminar al Europa League
Alex Mitriţă în timpul fotografiei de grup de dinaintea meciului Leipzig – Craiova 3-1

Ce a zis Devis Mangia după Leipzig – Craiova 3-1

Gabi Balint nu a fost singurul om din fotbalul românesc nemulţumit de evoluţia echipei CS Universitatea Craiova. Deşi nu l-a criticat pe Alex Mitriţă, Devis Mangia a cedat nervos la finalul partidei tur cu Leipzig şi a declarat că fotbalul prestat de echipele din România este inferior celui din Germania.

“Ştiam de la început că ne aşteaptă o partidă dificilă. Am încercat să fim concentraţi şi atenţi şi puţin mai agresivi. Am reuşit acest lucru în general, dar mai puţin în anumite momente. Fotbalul românesc e inferior fotbalului german. Asta e toată povestea! Trebuie să înţelegem. Dacă vă aşteptaţi să venim în Germania să dominăm, aveaţi aşteptări prea mari. Asta e realitatea. Ca să câştigi într-o astfel de partidă trebuie să joci perfect. Noi am pierdut primind două goluri din faze fixe”, a spus Devis Mangia la finalul meciului Leipzig – CS Universitatea Craiova, scor 3-1, din turul 3 preliminar al Europa League.

Leipzig s-a impus în faţa formaţiei CS Universitatea Craiova cu 3-1 în turul 3 preliminar al Europa League. Pentru echipa din Bundesliga au înscris Konate, Cunha şi Poulsen, în timp ce singurul gol al formaţiei din Liga 1 Betano a fost marcat de Ivan Martic. Manşa retur de pe stadionul “Ion Oblemenco” va avea loc joi, 16 august, de la ora 19.30.

2.500.000 de euro este cota lui Alex Mitriţă, conform transfermarkt.com