Fotbal international

Alex Mitriță, eliminat în sferturile de finală ale MLS! New York City FC era a doua favorită la câștigarea titlului. VIDEO

24.10.2019 | 07:52
Alex Mitrita eliminat in sferturile de finala ale MLS New York City FC era a doua favorita la castigarea titlului VIDEO
ADVERTISEMENT

Atacantul Alex Mitriță a fost eliminat dramatic în sferturile de finală ale Major League Soccer, după ce New York City FC a fost sancționată cu un penalty în minutul 90 al întâlnirii cu Toronto FC. Formația fostului jucător al Universității Craiova terminase pe primul loc sezonul regulat în Conferința de Est și era a doua favorită la câștigarea titlului după Los Angeles FC.

Alex Mitriță, eliminat în sferturile de finală ale MLS

Însă, dezastrul pentru Alex Mitriță și New York City FC a venit în primul joc eliminatoriu, în sferturile de finală din MLS, când au cedat surprinzător în fața canadienilor de la Toronto FC, câștigătorii titlului din 2017, dar care în acest sezon încheiaseră abia pe locul patru în Conferința de Est. Prima repriză s-a încheiat 0-0, iar internaționalul român a primit un cartonaș galben în minutul 30.

ADVERTISEMENT

Repriza a doua a început cum nu se poate mai prost pentru New York City FC, spaniolul Pozuelo deschizând scorul pentru oaspeți la două minute de la reluare. Gazdele au început să preseze și au reușit egalarea în minutul 69 prin libianul Ismael Tajouri. Însă totul s-a încheiat în minutul 90, atunci când același Pozuelo a transformat printr-o scăriță un penalty obținut de Richie Laryea după un fault stupid al lui Ronald Matarrita.

Spaniolul Pozuelo sărbătorește deschiderea scorului în meciul New York City FC – Toronto FC

Mitriță, liber pentru ultimele meciuri ale naționalei

Într-un meci din Conferința de Vest, Seattle Sounders a trecut cu scorul de 2-0 de Real Salt Lake și s-a calificat în semifinalele MLS. Ultimele două sferturi se vor juca în noaptea de joi spre vineri: Atlanta United – Philadelphia Union (ora 03:00) și Los Angeles FC – Los Angeles Galaxy (ora o5.30).

ADVERTISEMENT

Eliminarea celor de la New York City FC poate reprezenta și o veste bună pentru selecționerul echipei naționale a României, Cosmin Contra, care va fi sigur de faptul că Alex Mitriță va ajunge la timp la lot pentru partidele cu Suedia și Spania din preliminariile Campionatului European din 2020. Dacă New York City FC ar fi ajuns în finala MLS, internaționalul român ar fi fost nevoit să joace în 10 noiembrie, cu doar cinci zile înaintea crucialei întâlniri cu Suedia.