Sport

Alex Mitriță merge la FIFA pentru a-și recupera banii de la fostul club. Suma uriașă pe care o are de încasat

Alex Mitriță se pregătește să evolueze în noul sezon sub comanda lui Marius Șumudică la Al Raed, dar până atunci a apelat la FIFA pentru a-și recupera banii de la fostul club.
18.07.2022 | 20:49
Alex Mitrita merge la FIFA pentru asi recupera banii de la fostul club Suma uriasa pe care o are de incasat
Alex Mitriță se pregătește să evolueze în noul sezon sub comanda lui Marius Șumudică la Al Raed, dar până atunci a apelat la FIFA pentru a-și recupera banii de la fostul club. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Internaționalul român, care în sezonul trecut a evoluat la PAOK Salonic, este sub contract cu formația americană New York City FC până în vara anului 2023.

FIFA, ultima soluție pentru Alex Mitriță de a-și lua banii de la Al Ahli

Alex Mitriță nu s-a acomodat la fotbalul din MLS, iar americanii au decis să-l dea împrumut. În perioada octombrie 2020 – august 2021, el a jucat în Arabia Saudită la Al Ahli, însă a avut probleme în încasarea banilor și acum a decis să meargă la FIFA.

ADVERTISEMENT

Conform prosport.ro, atacantul român de 27 de ani are de recuperat 1,5 milioane de euro și s-a adresat forului mondial pentru a obliga clubul saudit să-i plătească restanțele salariale.

A fost aproape de revenirea la Universitatea Craiova

În ciuda faptului că a avut aceste probleme la Al Ahli, Mitriță a decis să revină în fotbalul din Arabia Saudită și va juca la Al Raed, formație care a fost preluată în această vară de Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul român s-a arătat extrem de încântat de faptul că va putea colabora cu fostul jucător de la Universitatea Craiova. ”Este un jucător care poate face diferența, îl cunoaște toată lumea, l-am avut adversar, îl cunosc, știu ce îi poate pielea”, spunea Șumudică, după perfectarea transferului.

Înainte de a ajunge la o înțelegere cu Al Raed, Alexandru Mitriță a fost aproape de o revenire în Bănie. Patronul Mihai Rotaru a spus că jucătorul s-a antrenat la baza Universității Craiova, însă transferul său a picat în momentul în care a primit oferta avantajoasă din Golf.

ADVERTISEMENT

Cota lui Mitriță e în scădere

Alex Mitriță a evoluat în sezonul precedent sub formă de împrumut la PAOK Salonic, însă nu a avut prea multe reușite sub comanda lui Răzvan Lucescu, reușind doar trei goluri și trei pase decisive în 37 de meciuri.

Tehnicianul vicecampioanei Greciei consideră că Mitriță este unul dintre cei mai talentați fotbaliști români și ar fi putut juca la primele patru echipe din Premier League, însă pentru acest lucru trebuia să aibă o altă mentalitatea.

ADVERTISEMENT

În sezonul recent încheiat, cota de piață a lui Alexandru Mitriță a scăzut cu 2.000.000 de euro, ajungând la 5.000.000 de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com.

ADVERTISEMENT