Fotbal intern

Alex Mitriță, out de la echipa națională a României? Scandal după meciul cu Suedia

28.03.2019 | 20:05
Alex Mitrita out de la echipa nationala a Romaniei Scandal dupa meciul cu Suedia

Alex Mitriță, out de la echipa națională a României? GSP.RO anunță că selecționerul Cosmin Contra a decis să nu îl mai cheme sub tricolor pe fotbalistul lui New York City, toate acestea deoarece Mitriță l-a înjurat pe secundul Ionel Gane.

Alex Mitriță, out de la echipa națională a României?

Alex Mitriță nu a făcut parte din lotul echipei naționale a României pentru meciul câștigat cu Insulele Feroe, scor 4-1, iar Cosmin Contra a dezvăluit că a luat decizia aceasta din cauza unei “chestiuni interne” și nu a vrut să intre în detalii.

Conform sursei citate mai sus, Cosmin Contra nu a decis să nu se mai bazeze pe serviciile lui Alex Mitriță din cauza evoluției slabe din prima repriză a meciului cu Suedia, ci pentru că fostul căpitan al Universității Craiova l-a înjurat pe Ionel Gane în timpul meciului. Secundul lui Cosmin Contra a încercat să îi facă o observație, iar fotbalistul s-a enervat și i-a vorbit urât acestuia. Ieșirea nervoasă a lui Alex Mitriță a fost obsevată de selecționer, iar acesta a luat decizia finală.

Alex Mitriță în timpul unui antrenament susținut la echipa națională a României

Alex Mitriță, neserios la antrenamentele de la echipa națională a României

Se pare că fotbalistul lui New York City nu a mai tratat cu seriozitate antrenamentele susținute înaintea partidei cu Insulele Feroe, lucru confirmat și de Andrei Vochin, consiliderul președintelui FRF Răzvan Burleanu. „Mitriță nu a recepționat corect ceea ce s-a întâmplat. Eu cred că el e conștient că a făcut o repriză slabă în Suedia, cifrele întăresc lucrul ăsta. A căzut după repriza aceea, l-am văzut cu capul plecat, fără implicare în antrenament, ca și cum toate s-ar fi terminat după primele 45 de minute din campania de calificare! El greșește sau are oameni în jurul lui care-l sfătuiesc greșit. Nu așa se rezolvă lucrurile! Dacă ai avut un joc slab, cazi într-o zonă d-asta în care trei zile te antrenezi cu o altă viteză față de ceilalți?”.

Alex Mitriță a reacționat pe contul său de Instagram după incidentul avut cu Ionel Gane și Cosmin Contra la echipa națională a României. Fotbalistul lui New York City a postat un mesaj pe pagina de Instagram prin care le-a transmis celor care sunt împotriva sa că nu este afectat de cele întâmplate. “Răutatea voastră nu mă doboară, mă face mai puternic!” 

Ionel Gane infirmă conflictul cu Alex Mitriță

Ionel Gane, secundul lui Cosmin Contra la echipa națională a României, a vorbit despre situația lui Alex Mitriță și susține că nu a existat un conflict între el și fotbalistul lui New York City. “Nu a existat niciun conflict între mine și Mitriță! Acest conflict mi se pare exagerat. Nu s-a ajuns să fiu înjurat sau ceva de genul. Noi dăm indicații doar dacă ne cere Cosmin, dar nu am avut nicio reacție din partea lui Mitriță. Nici la pauză nu a existat un moment delicat între Cosmin și Mitriță. A decis să îl schimbe și a acceptat. Nu i-a întors spatele. I-a spus că este o schimbare tactică și el nu a spus nimic! Era destul de supărat.

Nu cred că se punea întâmpla ceva și eu să nu văd pentru că eram acolo. Nu a spus nimeni că nu o să fie convocat la echipa națională a României. Cosmin a avut o discuție cu el și i-a transmis ce vrea de la el pe viitor, dar să vedem ce se va întâmpla pe viitor“, a spus Ionel Gane, antrenor secund la echipa națională a României, la emisiunea Fotbal Club de la TV Digi Sport.