Fotbal international

Alex Mitriță se mută timp de două luni și jumătate în Disney World! Planul prin care americanii vor să termine sezonul la fotbal. Și NBA a intrat pe fir

24.05.2020 | 15:16
Alex Mitrita se muta timp de doua luni si jumatate in Disney World Planul prin care americanii vor sa termine sezonul la fotbal Si NBA a intrat pe fir
ADVERTISEMENT

Internaționalul român Alex Mitriță are mari șanse să se mute timp de două luni și jumătate în lumea magică de la Disney World. Americanii vor să ducă la bun sfârșit actualul sezon din MLS și au în proiect un plan absolut surprinzător.


UPDATE, 24 mai, ora 15:16 / Conducătorii NBA iau în calcul desfășurarea sezonului la Dinsney World, după ce șefii MLS au anunțat că ar fi o variantă bună pentru reluarea fotbalului în SUA.

ADVERTISEMENT

Miike Bass, vicepreședintele NBA, a precizat că această incintă din interiorul Disney World ar fi folosită ca un „campus unic pentru meciuri, antrenamente şi cazare”.


ȘTIRE INIȚIALĂ

Alex Mitriță și ceilalți jucători așteptați în lumea magică de la Disney World

Cum, în contextul provocat de pandemia de coronavirus, care a făcut din Statele Unite cea mai lovită țară din lume din toate punctele de vedere, și la număr de contaminați și la cel de decese, este clar că vechiul sistem cu grupe organizate pe cele două conferințe, Est și Vest, nu mai poate fi viabil.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, oficialii americani poartă tratative cu cluburile din MLS pentru ca restul sezonului să se joace într-un singur loc, și anume într-o bulă din marele centru de distracții de la Disney World. Alex Mitriță ar urma să stea o lungă perioada departe de soția sa.

Care ar fi sistemul de desfășurare

Alex Mitriță, colegii lui de la New York City și toate celelalte echipe s-ar putea muta timp de zece săptămâni într-o așa-zisă „bulă”, la Disney Wold din Orlando (Florida), jucând toate partidele fără spectatori și în condiții de maximă securitate sanitară, după cum informează ESPN și The Athletic.

ADVERTISEMENT

Echipele ar urma să fie împărțite în patru grupe, trei de câte șase plus una de opt, după care se va disputa o fază finală.

Jucătorii nu agrează această variantă

Detaliile sunt în curs de negociere, dar și sindicatele vor trebui să ajungă la un acord cu cluburile, dar și asupra televizării competiției.

ADVERTISEMENT

Problema este că jucătorilor nu le surâde deloc această perspectivă din două motive. Odată pentru că ar trebui să stea departe de familiile lor două luni și jumătate.

47 de membri poate avea maxim delegația unei echipe

Apoi pentru că ei consideră destul de periculos să aduci într-un singur loc toate echipele din campionat, ceea ce înseamnă foarte multe persoane.

Ei ar trebui să se mute în iunie la Wide World of Sports din Disney World și să înceapă antrenamentele colective, pentru ca în iulie să dea drumul la sezonul din MLS. Fiecare delegație are dreptul la maxim 47 de persoane.

ADVERTISEMENT
Tags: