Fotbal international

Alex Mitriță, vedetă la New York. “Joacă uimitor, nu știți ce poate cu mingea”

16.03.2019 | 15:24
Alex Mitrita vedeta la New York Joaca uimitor nu stiti ce poate cu mingea

Transferat în această vară de la CSU Craiova pentru suma record în istoria clubului de 7,5 milioane dolari, internaționalul român Alexandru Mitriță a cucerit deja pe antrenorul lui New York City și pe căpitanul echipei. Aceștia sunt entuziasmați de calitățile jucătorului român, pe care îl văd curând, după ce își va încheia perioada de adaptare, drept un element cheie în evoluția alb-albaștrilor, care au echipament similar cu al fraților mai celebri de la Manchester City, pentru că au același patron.

Alex Mitriță, vedetă la New York. Ce spun antrenorul și căpitanul echipei despre el

Antrenorul lui New York City este Dominic Torrent, cel care l-a avut sub comandă pe cel mai celebru jucător din istoria clubului, spaniolul David Villa, jucător care marca peste 20 de goluri pe sezon. Torrent este vrăjit de calitățile lui Mitriță, dar atrage atenția că nu trebuie ca suporterii să aștepte ca românul să marcheze pe bandă rulantă, pentru că este cu totul alt profil de fotbalist decât David Villa.

“Oamenii se gândesc la Mitri ca la înlocuitorul lui Villa, dar nu este adevărat. Mitri este un jucător de top. Joacă uimitor, dar nu vă așteptați ca el să înscrie 25 sau 30 de goluri. Trebuie să marcăm ca echipă”. Iar căpitanul echipei, Alex Ring e fascinat de tehnica lui Mitriță: “Dacă l-ați vedea la antrenamente, e uimitor ce poate face cu mingea. Însă în toată această dinamică are nevoie de puțin timp pentru a se adapta la campionat. Fanii îl vor iubi cu siguranță.”

Alex Mitriță a jucat titular meci de meci
Alex Mitriță a jucat titular meci de meci

A marcat gol doar în meciuri amicale

Deocamdată, Alexandru Mitriță nu a reușit să înscrie decât în meci amical. În campionat a oferit o pasă de gol în meciul cu Orlando și a fost printre cei mai activi la prima apariție oficială pe propriul stadion la remiza albă cu DC United de pe teren propriu în meciul în care fostul craiovean s-a bătut cu vedeta oaspeților, Wayne Rooney, nefiind cu nimic mai prejos.

Faptul că a ales să plece într-un campionat considerat totuși exotic, pentru că în SUA fotbalul pe model european abia acum reușește să își facă loc printre tradiționalele sporturi americane: baschet, hochei, baseball, nu i-a pus în pericol lui Mitriță prezența la echipa națională. Fostul jucător al Băniei a fost convocat de selecționerul Cosmin Contra pentru preliminariile Euro 2020.