Fotbal international

Alex Morgan, dublă campioană mondială la fotbal feminin cu SUA, atac la Cristiano Ronaldo: ”Ca jucător e unul dintre cei mai buni, dar ca om…”

09.09.2019 | 16:36
Alex Morgan dubla campioana mondiala la fotbal feminin cu SUA atac la Cristiano Ronaldo Ca jucator e unul dintre cei mai buni dar ca om

Cristiano Ronaldo este, deopotrivă, unul dintre cei mai iubiți, dar și unul dintre cei mai detestați sportivi din lume. Talentul i-a adus mulți fani, pe când aroganța și unele evenimente din viața personală i-au adus și contestatari. În această a doua categorie apare și Alex Morgan, starul fotbalului feminin american, care continuă o luptă de la distanță cu vedeta lui Juventus.

Alex Morgan, atac la Cristiano Ronaldo: ”Ca jucător e unul dintre cei mai buni, dar ca om…”

Războiul purtat de Alex Morgan cu Cristiano Ronaldo a început în urmă cu câteva luni. Acuzat de viol de o femeie din Statele Unite ale Americii la finele anului 2018, Cristiano Ronaldo a primit un verdict favorabil din partea tribunalului în această vară. Imediat, Alex Morgan a reacționat cu un mesaj dur pe un site de socializare: ”Cristiano Ronaldo e simbolul corupției”, a spus aceasta în luna iulie a acestui an.

În aceste zile, Morgan a revenit cu un atac la starul lui Juventus. Într-un interviu pentru publicația americană Sports Ilustrated, jucătoarea de fotbal din SUA îl caracterizează pe Ronaldo din două perspective, ca jucător și ca om: ”În mesajul din luna iulie nu am vrut să dezvolt mai mult acest subiect. Cred că este important să susținem femeile care sunt în situații vulnerabile, care nu au niciun sprijin. Ca jucător, Ronaldo e unul dintre cei mai buni din lume, dar ca om… Sunt de acord că Ronaldo face deliciul fanilor când e pe teren, însă asta nu are legătură cu ceea ce face sau a făcut ca bărbat”.

Alex Morgan, atac la Cristiano Ronaldo: ”Ca jucător e unul dintre cei mai buni, dar ca om...”
Alex Morgan, atac la Cristiano Ronaldo: ”Ca jucător e unul dintre cei mai buni, dar ca om…”

Alex Morgan și Cristiano Ronaldo se vor întâlni la Gala ”FIFA Best”

Alex Morgan, campioană mondială cu prima reprezentativă a Statelor Unite ale Americii în acest an și Cristiano Ronaldo, câștigător al Ligii Națiunilor cu Portugalia, se vor întâlni la Gala ”FIFA Best” din 23 de septembrie de la Milano. Despre acest lucru, Morgan a spus: ”Nu voi trata special o posibilă întâlnire cu Ronaldo. Voi reacționa ca în cazul oricărei persoane. Femeile vorbesc azi și e important să le ascultăm. Mulți se întreabă cine are dreptate în acest caz, însă când te uiți la cazul lui Ronaldo și vezi atâtea dovezi…Cred că banii au avut un rol în verdictul final”.

Ronaldo a scăpat oficial de acuzații pe motivul că nu au existat probe

În iulie 2019, Cristiano Ronaldo a scăpat de acuzațiile de viol. Portughezulul fusese acuzat de fostul model american Kathryn Mayorga că a violat-o într-un hotel din Las Vegas în 2009. Procuratura din celebrul oraș american a decis că nu există probe în acest caz și l-a cauționat pe fotbalist. ”Lipsa dovezilor clare ne arată că nu putem acuza pe nimeni de viol în acest caz. Practic, nu există nicio probă solidă”, se arată în comunicatul procuraturii.

Tags: