News

Exclusiv. Tatăl fraților Alex și Gabriel Nedelcu, vedete Exatlon România, a fost condamnat la închisoare pentru agresiune sexuală

Ștefan Nedelcu (54 de ani), tatăl concurenților Exatlon Alex și Gabriel Nedelcu, a fost condamnat la închisoare în primă instanță, la finalul lui 2021. Suplinitor la o școală, bărbatul agresase sexual o fată de 12 ani.
07.01.2022 | 10:30
Exclusiv Tatal fratilor Alex si Gabriel Nedelcu vedete Exatlon Romania a fost condamnat la inchisoare pentru agresiune sexuala
Instructor de dans și suplinitor, tatăl fraților Nedelcu, vedete Exatlon România, a fost condamnat la închisoare pentru agresiune sexuală
ADVERTISEMENT

Alex și Gabriel Nedelcu au făcut senzație în cadrul show-ului Exatlon, difuzat prima dată de Kanal D în ianuarie 2018. Alex a participat la prima ediție, ajungând în fazele finale, fiind imitat de fratele Gabriel, care s-a descurcat și el foarte bine în ediția cu numărul 3 a show-ului filmat în Republica Dominicană.

Proveniți dintr-o familie originară din comuna Cochirleanca (județul Buzău), Alex și Gabriel, împreună cu tatăl lor, Ștefan, dețin o școală de dans în municipiul Buzău, până de curând cu referințe bune în domeniu.

ADVERTISEMENT

”Avem la dansuri copiii de la 5 la 17 ani. În principal facem dans sportiv cu toate clasele sale, dar ne mândrim și cu ore de dans popular și dans sportiv. Ne dorim ca cei mici să vină, în primul rând, de plăcere la noi, orele de dans să fie cele mai așteptate momente ale zilei”, declara anii trecuți Ștefan Nedelcu, care se ocupa de afacere.

Tatăl fraților Nedelcu a agresat sexual o minoră de 12 ani, pe care a închis-o în clasă

Numai că totul s-a schimbat dramatic la finalul lunii iunie a anului trecut, când tatăl fraților Nedelcu – profesor suplinitor de biologie și educație fizică la școala gimnazială din comuna Merei (județul Buzău) – a fost arestat pentru că a agresat sexual o minoră.

ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, Ștefan Nedelcu a reținut după ore o fetiță de 12 ani, a încuiat ușa clasei și a sărutat-o pe gură. Speriată, fetița le-a povestit tot părinților când a ajuns acasă, iar aceștia s-au dus la școală și au depus o reclamație.

Treaba anchetatorilor chemați să facă lumină în caz a fost simplă, mai ales că înregistrările de pe camerele video ale școlii au demonstrat agresiunea fără dubii. Pus în fața evidenței, tatăl fraților Nedelcu și-a recunoscut vina.

ADVERTISEMENT

Tatăl fraților Nedelcu a fost condamnat la închisoare luna trecută

Acuzat de agresiune sexuală pentru fapta comisă pe 18 iunie, Ștefan Nedelcu a fost arestat preventiv pentru 24 de ore, dar instanța l-a plasat ulterior în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit informațiilor aflate în exclusivitate de FANATIK, tatăl fraților Nedelcu a fost condamnat în primă instanță, la finalul anului trecut, la o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru agresiune sexuală.

ADVERTISEMENT

”Soluția pe scurt: În temeiul art. 396 alin. (1) și (2) Cod proc. pen. și art. 219 alin. (1) și (2) lit. a) și c) Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. (10) Cod proc. pen. condamnă pe inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală (faptă săvârşită pe data de 18.06.2021)”, a hotărât instanța, notează FANATIK.

ADVERTISEMENT

Deși victima nu a cerut despăgubiri, Ștefan Nedelcu a făcut recurs

Ștefan Nedelcu a beneficiat, totuși, de clemența magistraților, care au stabilit că pedeapsa de trei ani de închisoare este una cu suspendare, dar asta doar dacă condamnatul va respecta condițiile impuse de judecători: să se prezinte la serviciul de probațiune, să primească vizitele consilierului de probațiune, să anunțe schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește cinci zile și să frecventeze programele de reintegrare socială.

Apoi, tatăl fraților Nedelcu va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pentru 90 de zile și are interzis să se apropie de victima lui sau de zona în care aceasta locuiește. Potrivit FANATIK, judecătorii au hotărât și ca inculpatului să i se preleveze probe biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Național de Date Genetice și Judiciare.

Familia victimei nu s-a constituit parte civilă în procesul penal, dar statul a stabilit că Ștefan Nedelcu trebuie să achite suma de 1.300 lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Nemulțumit de decizie, tatăl vedetelor Exatlon România a făcut recurs în primele zile ale acestui an.