Fotbal intern

Alex Paşcanu, interviu cu cărţile pe faţă în presa din Anglia: “CFR are antrenor de la care pot învăţa, la FCSB nu ştiam cine e. Acolo nu era concurenţă cum este la Cluj”

11.09.2019 | 12:58
Alex Pascanu interviu cu cartile pe fata in presa din Anglia CFR are antrenor de la care pot invata la FCSB nu stiam cine e Acolo nu era concurenta cum este la Cluj

Alexandru Pașcanu a semnat în această vară cu CFR Cluj, după despărțirea de Leicester, echipă la care a evoluat doar pentru formația secundă. Internaționalul român de tineret motivează alegerea făcută, declarând că antrenorul Dan Petrescu a fost un factor important pentru care a ales formația din Gruia. Pașcanu spune, de asemenea, că oferta celor de la FCSB a fost refuzată din cauza situației băncii tehnice și a locului în clasament.

Alexandru Pașcanu explică mutarea la CFR Cluj

Într-o declarație oferită site-ului britanic Leicestermercury, ce urmărește de aproape evenimentele din cadrul fostei echipe a lui Pașcanu, fundașul central de 20 de ani motivează că a ales transferul la CFR Cluj datorită mediului favorabil performanței de la echipă. În plus, internaționalul român de tineret declară că este un pas înainte venirea în Casa Pariurilor Liga 1, fiind locul unde poate juca la seniori, lucru ce ar aduce progres în jocul său.

Mi-am dorit enorm să fac pasul către echipa de seniori și sunt foarte fericit că am avut oportunitatea de a semna cu CFR Cluj. Cei de acolo m-au primit foarte bine. Deja am început antrenamentele și abia aștept să încep să joc. Consider că acest transfer reprezintă un pas înante în cariera mea. Mi-am spus că trebuie să merg la o echipă unde pot să joc pentru a progresa în carieră“, a declarat Pașcanu pentru Leicestermercury.

Pașcanu, prezentat oficial la CFR. Sursă Foto: Facebook
Pașcanu, prezentat oficial la CFR. Sursă Foto: Facebook

Dan Petrescu, factor decisiv în alegerea lui Pașcanu

Alexandru Pașcanu a fost dorit atât de CFR, cât și de FCSB în această vară. Totuși, fotbalistul de 20 de ani declară că a ales campioana ultimelor două ediții de campionat datorită lui Dan Petrescu, antrenor despre care spune ca poate contribui decisiv în dezvoltarea sa. Mai mult, Pașcanu recunoaște că situația incertă, cel puțin din acel moment, al băncii FCSB-ului a contat în alegerea sa.

Am urmărit mai multe aspecte înainte de a lua decizia finală, de exemplu, antrenorul. La CFR este Dan Petrescu, tehnician de la care am foarte multe de învățat. La FCSB nici nu știam cine este antrenor și ei se află pe un loc mai slab în clasament. În plus, conducătorii de la CFR m-au dorit de foarte mult timp, și asta a contat în decizia mea. La Cluj este și mai multă competiție, lucru ce mă va face să cresc. Mă simt pregătit și sunt foarte fericit că am reușit această mutare“, a explicat Pașcanu pentru sursa menționată anterior.

  • 20 de ani are Pașcanu
  • 500 de mii de euro a plătit CFR pentru transferul fundașului
Tags: