News

Alex Piţurcă a scăpat de controlul judiciar. Curtea de Apel i-a admis contestaţia în dosarul măştilor neconforme

La şase zile după Victor Piţurcă, fiul său a scăpat şi el de controlul judiciar. Probele procurorilor DNA nu i-au convins pe judecătorii Curţii de Apel.
14.02.2023 | 19:29
Alex Piturca a scapat de controlul judiciar Curtea de Apel ia admis contestatia in dosarul mastilor neconforme
Alex Piţurcă a scăpat de controlul judiciar Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Alex Piţurcă, fiul fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă, a scăpat de controlul judiciar sub care se afla de două săptămâni. Curtea de Apel Bucureşti i-a admis marţi contestaţia împotriva deciziei dispuse de Tribunalul Bucureşti în dosarul în care este acuzat de cumpărare de influenţă.

Alex Piţurcă a fost două săptămâni sub control judiciar

Alex Piţurcă a scăpat de controlul judiciar la şase zile după ce magistraţii au decis aceeaşi măsură şi faţă de Victor Piţurcă. În anunţul său de marţi, Curtea de Apel Bucureşti a comunicat următoarele: “Admite contestaţia formulată de către contestatorul Alexandru Victorio Piţurcă – revocă măsura controlului Judiciar. Respinge ca nefondată contestaţia formulată de DNA împotriva aceleiaşi încheieri penale”.

ADVERTISEMENT

În acelaşi dosar cu Alex Piţurcă mai sunt cercetaţi de către procurorii anticorupţie directorul general al Romarm, Gabriel Ţuţu, pentru trafic de influenţă, şi Victor Piţurcă, care este acuzat cumpărare de influenţă, la fel ca şi fiul său.

Potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă.

ADVERTISEMENT

Condiţiile asocierii, spun procurorii, au fost dezavantajoase pentru compania pe care o conducea Gabriel Ţuţu, fiind vorba de două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.

“Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)”, se arată într-un comunicat DNA.

ADVERTISEMENT

Procurorii spun că Alexandru Piţurcă ar fi acceptat, în mod direct, condiţiile impuse de Gabriel Ţuţu, în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul MApN şi că îi va determina să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contracte de furnizare produse de protecţie împotriva coronavirusului.

Alexandru Piţurcă fusese plasat sub control judiciar la sfârşitul lunii ianuarie, asta după ce în prealabil fusese reținut timp de 24 de ore și audiat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

ADVERTISEMENT

Victor Piţurcă a scăpat, la rândul său, de controlul judiciar miercurea trecută, ocazie cu carea declarat: “E normal că am câștigat să mi se revoce controlul judiciar. De ce e normal? Fiindcă acest dosar e o făcătură, care cu greu poate apărea într-o societate normală. Dacă am ajuns să fiu vinovat că mi-am împrumutat fiul să facă o afacere, atunci… Afacere care a fost de la început până la final foarte corectă. Bani curați, taxe plătite la stat! Nimic, dar absolut nimic care să fie incorect.

Am fost acuzat de cumpărare de influență, cea mai penibilă acuzație care mi se putea aduce. Cei care m-au acuzat de acest lucru m-au făcut să par în ochii opinie publice ca fiind bandit și escroc. În plus, vă imaginați la ce a fost supusă familia mea în toate aceste zile”.

ADVERTISEMENT