Fotbal international

Alexander Ceferin, atac dur la adresa președintelui lui Juventus: „Nu știam că avem șerpi printre noi!”

19.04.2021 | 17:47
Alexander Ceferin atac dur la adresa presedintelui lui Juventus Nu stiam ca avem serpi printre noi
ADVERTISEMENT

Președintele UEFA, Alexander Ceferin, l-a atacat în termeni duri pe Andrea Agnelli, președintele lui Juventus și l-a numit șarpe, deși i-a botezat fiica.

Mai multe cluburi importante au înființat Superliga Europei, iar UEFA amenință cu sancțiuni grave și contraatacă ideea cu un nou format al UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali anunță dezastrul pentru restul cluburilor, dacă această competiție se va desfășura și care poate afecta grav financiar bugetele echipelor mici.

Președintele UEFA îl atacă pe Andrea Agnelii: „Nu există un mincinos mai mare!”

Alexander Ceferin a lăsat la o parte orice urmă de tact și diplomație și a pornit un atac devastator la adresa președintelului „Bătrânei Doamne”, Andrea Agnelli, după ce acesta și-a dat demisia din funcția de președinte al ECA, Asociației Europene a Cluburilor, după anunțul creării noii competiții: „Nu am văzut în viața mea o persoană care să spună atâtea minciuni și cu atâta insistență. Am vorbit cu el sâmbătă după amiază și m-a asigurat că sunt invenții. Se pare că lăcomia distruge orice valori umane”, a fost reacția acidă a oficialului forului european.

ADVERTISEMENT

Și discursul său nu s-a oprit aici. Se pare că Andrea Angelii l-a sunat sâmbătă dimineață și l-a asigurat că Juventus sprijină reforma UEFA Champions League, după care acesta și-a închis telefonul, deși i-a promis că vor relua discuțiile în circa o oră: „După ce m-a blocat, a venit anunțul a doua zi. Dar, din fericire, nu toată lumea este coruptă. Doar unii sunt orbiți de lăcomie și nu le pasă de fotbal”, a fost declarația care a făcut înconjurul lumii.

Alexander Ceferin a continuat tirul acuzelor și consideră că singurul interes al lui Agnelii sunt banii, ci nu performanțele clubului său: „Unii nu socotesc golurile echipei lor, ci banii din bancă. Am cunoscut mulți oameni, cei mai mulți de treabă, dar și unii ticăloși. Dar nu credeam că aveam un așa șarpe în sânul nostru”.

ADVERTISEMENT

Ceferin îl atacă și pe vicepreședintele lui Manchester United

Președintele UEFA nu l-a uitat nici pe vicepreședintele lui Manchester United, Ed Woodward, care a jucat și el la două capete, deși îl asigura că sprijină noul forma al Ligii Campionilor: „Joi seară m-a sunat să-mi spună ce încântat este de planul nostru de reforme. Și a mai vorbit despre fairplay-ul financiar când el deja semnase pentru înființarea acelei competiții”.

Începând cu ediția 2024/2025 a UEFA Champions League, în faza finală a competiției vor participa 36 de echipe, față de 32 câte au fost până acum. Astfel, meciurile tur-retur vor fi eliminate, iar cluburile vor fi împărțite în patru urne a câte nouă echipe, care se vor bate într-un mini-campionat.

ADVERTISEMENT

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, s-a exprimat public împotriva creerei Superligii Europei, care consideră că nu poate fi un proiect de succes pe termen lung: „Cluburile care vor face pasul spre această competiţie au interese exclusiv financiare şi nu sunt absolut deloc interesate de pasiunea suporterilor, de investiţiile în propriile academii. UEFA, FIFA, cât şi cele trei asociaţii naţionale şi ligile din ţările respective au avut o poziţie fermă: orice club care va participa în această competiţie va fi exclus, atât din competiţiile europene, cât şi din competiţiile interne”, a declarat Răzvan Burleanu, la Europa FM.

ADVERTISEMENT