Fotbal intern

Christovao sau povestea adevăratului său nume INTERZIS în România. Mori de râs ?). EXCLUSIV

13.04.2019 | 17:15
Alexander Christovao a venit la Dinamo pe când Mircea Rednic și băieții erau în cantonament în Antalya

Angolezul Alexander Christovao este atacantul cu care Mircea Rednic crede că a dat marea lovitură. A debutat în meciul cu Poli Iaşi, în care a jucat 12 minute şi a avut şi o ocazie de gol. FANATIK dezvăluie de ce Christovao a debutat așa târziu în tricoul „câinilor”, dar și povestea adevăratului său nume de familie, cu care NU POATE juca în fotbalul românesc?)

Alexander Domingos Christovao M’Futila, numele complet al atacantului lui Dinamo, suspendat 10 meciuri!

Christovao a fost adus de Mircea Rednic în pauza de iarnă, atacantul prezentându-se direct în cantonamentul din Antalya unde se afla echipa. A venit liber de contract după despărțirea de polonezii de la Zaglebie Sosnowiec, dar și cu o suspendare de 10 etape. Pe numele complet Alexander Domingos Christovao M’Futila, atacantul care a împlinit 26 de ani pe 14 martie, a generat o a doua problemă până la terminarea etapelor de suspendare. Numele său de familie este M’Futila, iar el a dorit să joace cu el pe tricou, așa cum a făcut-o și la ultima formație, cea din Polonia. VEZI POZELE ÎN GALERIA FOTO.

A fost nevoie de ceva muncă de lămurire până i s-a explicat că în limba română ar da naștere, inevitabil, la miștouri de peluză, însă în meciul de la Iaşi pe tricouri a fost imprimat numele de famili: M’Futila. El dorea Alexander, numele mic, Dinamo a insistat pentru Christovao, așa cum a și fost prezentat.

Alexander Christovao de la Dinamo, „interzis” să poarte M'Futila pe tricou))
În tricoul lui Sosnowiec, Christovao M’Futila a marcat două goluri în 15 partide

Pe pașaportul primit de la polonezi, Christovao putea juca din primul moment! Dinamo nu a vrut să riște nimic!

Interesant mai este un aspect. Pe pașaportul de jucător pe care federația poloneză l-a trimis celei române și care a ajuns ulterior la LPF, polonezii specifică clar că jucătorul e apt de joc în România. Că nu are nicio suspendare „agățată” de gât, că oprirea de la joc este valabilă doar în Polonia!

Dinamo nu a vrut să riște absolut nimic și a așteptat să se facă 10 etape de suspendare clare din momentul „roșului” încasat de angolez în minutul 75 al meciului din 8 decembrie, de care aminteam. Deși aveau oricând acoperire și dreptate cu actul primit de la federația poloneză, oficialii „câinilor” au considerat că vor putea exista adversari care să-i conteste dreptul de joc.

Alexander Christovao de la Dinamo, „interzis” să poarte M'Futila pe tricou))
Mircea Rednic are mare încredere în Christovao. Va fi marele său pariu pentru sezonul viitor, când Dinamo atacă titlul

„Știam că nu ne putem baza pe Christovao. E un jucător de care mie îmi place, iar 2000 de euro pe lună nu e o gaură prea mare în bugetul nostru. O să prindă câteva etape și în acest sezon. Știam toată situația lui și, credeți-mă, nu este niciun risc” – Mircea Rednic, antrenor Dinamo

  • 5 echipe are Chistovao în CV în afara țării de baștină: olandezii de la Groningen și Cambuur, sârbii de la Javor, polonezii de la Zaglebie Sosnowiec. Dinamo București este a cincea