Fotbal intern

Alexander Christovao, oficial la Dinamo! Angolezul a semnat contractul de joc

15.02.2019 | 16:37
Alexander Christovao oficial la Dinamo Angolezul a semnat contractul de joc

A devenit oficial transferul internaționalului angolez, Alexander Christovao, la Dinamo! Gruparea din Ștefan cel Mare a înregistrat contractul jucătorului la Liga Profesionistă de fotbal. Ultima oară, Christovao a evoluat pentru Zaglebie Sosnowiec, în prima ligă a campionatului polonez. De acolo, atacantul a rămas și cu o suspendare uriașă după ce și-a călcat un adversar pe piept în partida cu Pogon Szczecin. Decizia comisiei abilitate din Polonia nu a fost una tocmai blândă cu noul jucător al câinilor care a primit nu mai puțin de 10 etape de suspendare și o amendă usturătoare.

Cu toate acestea, Mircea Rednic a insistat pentru transferul angolezului. De altfel, la conferința de presă susținută după meciul cu Poli Iași, prima partidă a anului pentru câini, câștigată fără drept de apel, „Puriul” a oferit o declarație spumoasă legată de Christovao: “Eram cel mai tâmpit dacă nu îl semnam! A acceptat două mii de euro salariu”, a spus antrenorul.

Alexander Christovao, oficial la Dinamo! Christovao în echipamentul câinilor
Christovao nu poate juca în primele meciuri ale câinilor în acest sezon

Alexander Christovao, oficial la Dinamo!

FANATIK a scris în premieră atât despre transferul jucătorului în Ștefan cel Mare, cât și despre înțelegerea acestuia cu șefii. Astfel,  atacantul a fost de acord să încaseze salariul de două mii de euro pe perioada cât este suspendat, urmând ca apoi să aibă patru mii de euro pe lună. Mai mult de atât, Christovao are promis prime duble pentru goluri din clipa în care va reveni pe gazon până când balanța se va echilibra și își va recupera banii din diferența salariilor.

Alexander Christovao a mai evoluat în prima ligă a campionatului olandez pentru Groningen și Cambuur. Și-a continuat apoi cariera în Angola la Recreativo Libolo și Aviacao, pentru ca în 2016 să revină în Europa la Javor Ivanjica, în prima ligă din Serbia. A fost transferat în Polonia, în luna iulie a anului 2017, la Zaglebie Sosnowiec.

  • 8 selecții are Christovao pentru echipa națională a Angolei.