Sport

Alexander Zverev, aproape de a avea un antrenor cu renume în tenisul mondial

Alexander Zverev se îndreaptă cu o viteză tot mai mare spre vârful ierarhiei mondiale şi este aproape de o lovitură importantă în ceea ce priveşte echipa care îl pregăteşte.
01.04.2018 | 16:26
Alexander Zverev aproape de a avea un antrenor cu renume in tenisul mondial
ADVERTISEMENT

Zvonurile referitoare la o posibilă colaborare între Alexander Zverev şi Ivan Lendl au luat amploare din ce în ce mai mult în ultima vreme, mai ales după ce neamţul a câştigat în faţa ibericului Pablo Carreno Busta, când legenda din America a fost văzută la turneul de la Miami Open.

Ajuns cetăţean american în 1992, Lendl se înţelege bine cu familia Zverev şi pare dispus să se reîntoarcă în circuitul profesionist de tenis după ce anul trecut s-a despărţit de Andy Murray, acum aşteptând “oportunitatea potrivită”. Zverev s-a despărţit de fostul său antrenor, Juan Carlos Ferrero în luna februarie, acum fiind antrenat doar de tatăl său, Alexander Sr.

ADVERTISEMENT

Zverev – Lendl, o colaborare aşteptată

În luna februarie a anului trecut, Zverev a declarat că este interesat să-l aibă în echipă pe Boris Becker, fost antrenor al sârbului Novak Djokovic, dar motivul pentru care nu s-a concretizat acest parteneriat a fost de ordin financiar, Becker având standarde materiale mult prea înalte. “Ar fi o colaborare interesantă dacă se va întâmpla. Lendl îl poate ajuta să-şi perfecţioneze forehand-ul şi de ce nu, îl poate duce până pe locul 1 mondial şi vor câştiga împreună şi câteva turnee de Mare Şlem, aşa cum a făcut cu Murray”, a spus Greg Rusedski, fost număr 4 mondial şi semifinalist la Wimbledon. “Cred că Ivan ar fi un plus mare pentru echipa lui Zverev, dacă se gândesc la asta”, a declarat şi Darren Cahill, în direct pe ESPN.