Alexander Zverev, optimist înainte de confruntarea cu Rafael Nadal din Cupa Davis: “Sper să-i pun probleme”

Irina Aldea   
in Sporturi
28/03/2018, 20:24
Alexander Zverev, optimist înainte de confruntarea cu Rafael Nadal din Cupa Davis: “Sper să-i pun probleme”

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

În timp ce Sergi Bruguera, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Spaniei, speră ca Rafael Nadal să fie la nivel optim pentru confruntarea cu Germania, nemţii se bazează pe Alexander Zverev, 5 ATP. Tânărul jucător german este conştient că va fi o confruntare foarte dificilă, dar crede de asemenea că Germania poate într-adevăr să producă o surpriză de proporţii.

La o conferinţă de presă susţinută la Miami, Zverev a vorbit despre meciul cu Spania din Cupa Davis. “Această întâlnire este foarte dificilă pentru noi, în special împotriva Spaniei pe zgură. Am auzit că Rafa va juca şi nu este uşor, dar avem o echipă foarte bună şi după mulţi ani avem o echipă bună de dublu care ajută mult. Avem jucători foarte buni în echipă şi asta e ceva ce nu poţi subestima. Cred că vom fi egali sau favoriţi în unele meciuri. Evident, în meciurile cu Rafa pe zgură nimeni altcineva nu este favorit, dar, sperăm, în ultima zi să îi pun probleme”, a spus jucătorul în vârstă de 20 de ani. 

Zverev – Nadal, un meci care trebuie văzut

Nadal şi Zverev s-au confruntat de trei ori în circuitul profesionist de tenis, de fiecare data impunându-se ibericul. Pe hard, neamţul i-a pus numeroase probeleme lui Rafa, de fiecare data ajungându-se în set decisiv, dar pe zgură, Zverev a fost inexistent în meciul cu Nadal. Ultima partidă disputată între cei doi a avut loc la Monte Carlo, pe zgură, în 2017. Acolo, spaniolul s-a impus rapid, cu un scor zdrobitor, 6-1, 6-1. Va fi interesant de văzut cât de pregătiţi vor fi jucătorii de trecerea de la hard la zgură şi cât de bine este din punct de verede fizic viitorul lider mondial, Rafael Nadal.

Închide ×