Sport

Alexander Zverev, operat cu succes după accidentarea horror de la Roland Garros. Germanul ratează participarea la Wimbledon

Germanul Alexander Zverev ratează participarea la Wimbledon. La Roland Garros a suferit o accidentare horror și a fost supus unei intervenții chirurgicale. Avea toate ligamentele rupte.
08.06.2022 | 16:13
Alexander Zverev operat cu succes dupa accidentarea horror de la Roland Garros Germanul rateaza participarea la Wimbledon
Tenismenul german Alexander Zverev a fost operat și va rata participarea la Wimbledon 2022. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Al treilea jucător în clasamentul mondial ATP, germanul Alexander Zverev nu va participa la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon. Sportivul a fost supus unei operații după o accidentare cumplită suferită la Roland Garros.

Alexander Zverev și-a rupt toate ligamentele de la gleznă

Jucătorul german de tenis Alexander Zverev a suferit o accidentare cumplită în semifinala de la Roland Garros disputată împotriva lui Rafael Nadal.

ADVERTISEMENT

La scorul de 7-6, 6-6, Zverev a fost obligat să abandoneze lupta pentru calificarea în prima finală de Grand Slam a carierei.

Trecuseră trei ore şi 13 minute de joc când neamțul a alunecat și și-a rupt toate ligamentele de la glezna dreaptă. Sportivul a primit îngrijiri medicale chiar pe teren.

ADVERTISEMENT

Staff-ul medical l-a scos de pe teren într-un scaun cu rotile, apoi a reveni doar ca să-și anunțe abandonul. Azi jucătorul a fost supus unei intervenții chirurgicale.

”Pentru a reveni cât mai repede în competiții, pentru a mă asigura că toate ligamentele se vindecă corect și pentru a reda stabilitatea deplină a gleznei mele, operația a fost cea mai bună opțiune.

ADVERTISEMENT

Reabilitarea mea începe acum și voi face tot posibilul să revin mai puternic ca niciodată!”, a transmis Alexandar Zverev printr-o postare pe rețelele de socializare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexander Zverev (@alexzverev123)

Alexandar Zverev încă mai caută primul succes major

Jucătorul german de tenis a fost numărul 1 mondial la juniori. Are 25 de ani și evoluează în turneele profesioniste din circuitul mondial de 9 ani.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp a bifat patru semifinale și o finală în turneele de Grand Slam, dar nu a câștigat niciuna dintre competițiile majore ATP. A triumfat, însă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Peste 32 de milioane de dolari a adunat, numai din premii, Alexander Zverev în cei nouă ani de când este jucător profesionist de tenis.

În prezent ocupă poziția a 3-a în clasamentul mondial, iar la următoarea actualizare va urca pe locul2. Însă, în următoarea perioadă va pierde puncte și poziții importante ATP.

ADVERTISEMENT