Sport

Alexander Zverev surprinde după victoria în fața lui Novak Djokovic: „Îmi pare rău pentru el”

Adversarului lui Novak Djokovic, Alexander Zverev, surprinde după victoria în fața sârbului. Acesta și-a cerut scuze pentru succesul din semifinale Jocurilor Olimpice
30.07.2021 | 16:47
Alexander Zverev surprinde dupa victoria in fata lui Novak Djokovic Imi pare rau pentru el
ADVERTISEMENT

Numărul 1 mondial al tenisului masculin, Novak Djokovic, a fost învins în turneul olimpic de tenis, în semifinale, așa că șansa sârbului la mult râvnita medalie olimpică a fost spulberată.

Șansa la Golden Slam s-a evaporat

Djokovic a pierdut două seturi la unu (6-1/3-6/1-6) în fața germanului Alexander Zverev, numărul 5 mondial, care a ajuns în prima finala din cariera sa la Jocuri Olimpice.

ADVERTISEMENT

Înfrângerea lui Djokovic înseamnă că nu mai poate realiza Golden Slam-ul din 2021, numele dat performanței câștigării celor patru turnee de Grand Slam și medaliei olimpice de aur în același an calendaristic.

Numărul 1 mondial a câştigat în acest an la Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon şi mai are şansa de a obţine titlul şi la US Open.

ADVERTISEMENT

Sârbul a preluat conducerea rapid, cu un prim set perfect, și părea pregătit pentru o performanță dominantă pentru a ajunge în finală. Cu toate acestea, Zverev a avut alte idei, luptându-se pentru a lua al doilea set cu 6-3 în căldura sufocantă a unei seri de vară de la Tokyo.

În setul al treilea, Zverev i-a făcut lui Djokovic ceea ce i-a făcut sârbul cu o oră mai devreme. Neamțul a început să trimită bombe din toate părțile ale terenului și ș-a impus cu un nimicitor 6-1.

ADVERTISEMENT

Zverev și-a cerut scuze pentru victoria în fața lui Djokovic

Germanul, şi-a cerut scuze pentru că l-a eliminat pe Novak Djokovic, în semifinale la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Zverev afirmă că Djokovic este cel mai mare jucător din istorie şi ştie cât îşi dorea acesta să realizeze Golden Slam.

„Îmi cer scuze, îmi pare rău pentru el. Rămâne cel mai mare jucător al tuturor timpurilor. Ştiu că a venit aici să-şi treacă numele în istorie, că voia să realizeze Golden Slam. Dar nu se poate să câştigi tot timpul”, a declarat Zverev.

ADVERTISEMENT

Pentru Zverev, faptul că a ajuns în finală la JO este una dintre cele mai marei reuşite ale carierei sale.

„Aici nu joc doar pentru mine sau pentru apropiaţii mei, ci pentru toţi sportivii, toţi oamenii care au rămas în Germania şi mă urmăresc. Olimpiada este cel mai mare eveniment sportiv din lume”, a afirmat germanul

Germanul, finalist la US Open anul trecut, are acum oportunitatea celui mai important rezultat al carierei în finala cu Karen Khachanov, rusul care l-a eliminat în două seturi pe Pablo Carreno Busta.

 

ADVERTISEMENT