Sporturi

Alexandra Cadanţu cere ajutor financiar pentru a-şi continua cariera în tenis

22.08.2018 | 16:44
Alexandra Cadantu cere ajutor financiar pentru asi continua cariera in tenis

Alexandra Cadanţu cere ajutor financiar pentru a-şi continua cariera în tenis. Alexandra Cadanţu a pornit o campanie pe internet pentru a strânge bani.

Alexandra Cadanţu cere ajutor pe internet ca să continue tenisul. O altă jucatoare de tenis din România solicită sprijin financiar pentru a putea evolua în continuare. Alexandra Cadanţu a pornit o campanie de strângere de fonduri pe un site de specialitate în încercarea de a reveni în elita tenisului feminin.

Sportiva noastră, care ocupă locul 250 în clasamentul mondial la simplu, a explicat că problemele au apărut în 2014, din cauza unor accidentări repetate, iar banii pe care-i va primi de la cei care vor să doneze îi va folosi pentru a merge cu o echipă la turnee.

Alexandra Cadanţu cere ajutor financiar pentru a-şi continua cariera în tenis

Cadanţu aminteşte că a fost timp de trei ani în top 100 WTA, dar apoi a avut parte de multe accidentări care au făcut-o să coboare în clasament: ”Am reuşit să stau 3 ani printre primele o sută de jucătoare din lume şi am ajuns cel mai sus pe poziţia 59. Din păcate, chiar din anul acela ‘2014’ am avut parte de multe accidentări care nu mi-au mai permis să joc sută la sută. Au fost perioade în care mă retrăgeam săptămânal de la turnee, plătind amenzi, dar rămâneam înscrisă mereu în speranţa că voi juca săptămâna următoare. Acesta este motivul pentru care nu am reuşit să joc niciun meci 100% fizic în ultimii 4 ani”.

”Al doilea motiv şi cel pentru care am ales să deschid aceasta campanie ‘gofundme’ este că îmi doresc o echipă cu care să mă pregătesc full-time, să nu mai fiu nevoită să merg singură la turnee, fără antrenor, pentru ca toate astea să îmi dea şansa de a juca din nou la cel mai înalt nivel. Acum sunt sănătoasă, de câteva luni joc fără dureri, nu am mai avut retrageri, ceea ce este minunat … şi sunt pregătită să dau totul pentru tenis de acum înainte”, mai spune Cadanţu în mesajul său.

Alexandra Cadanţu nu este singura care are nevoie de bani pentru a continua

Cadanţu (234 WTA la dublu) are în palmares o finală WTA la simplu, în 2012, la Monterrey, un titlu WTA la dublu, în 2014, la Bucureşti, alături de Elena Bogdan, şi alte două finale WTA la dublu, în 2012 la fes, alături de Irina Begu, şi în 2016, la Bucureşti, alături de poloneza Katarzyna Piter. Alexandra Cadanţu nu este prima jucătoare română care apelează la o campanie ”gofundme”, recent şi Elena Bogdan începând o astfel de acţiune, iar în trecut, Ioana Roşca a pornit şi ea o astfel de campanie.

Elena Bogdan cere ajutor pe internet ca să continue tenisul!  Rivala Simonei Halep din finala de junioare de la Roland Garros 2008 a ajuns într-o situație financiară critică. Locul 715 în circuitul WTA, a revenit după o accidentare care a ținut-o departe de tenis mai bine de trei luni de zile, dar lucrurile sunt departe de a fi roz. Pentru a evolua din nou la nivel înalt, jucătoarea are nevoie de un sponsor pentru că în circuit cheltuielile sunt unele foarte mari. Astfel, potrivit WTA, Elena Bogdan a adunat in cariera 237,919$, dintre care doar 985$ in 2018. Acum, pentru a strange bani, Elena Bogdan a ales să solicite sprijinul pe internet celor care vor să doneze. Ioana Roșca, fosta câștigatoare la Roland Garros în proba de dublu, a procedat la fel pentru a putea evolua în circuitul feminin de tenis.

Tags: