Sport

Două jucătoare din România vor evolua luni în turul 1 la Roland Garros 2022. Ce se întâmplă cu Simona Halep

Au început meciurile de calificare la Roland Garros. Primele sportive din România intrate în competiție au fost eliminate. Alți trei ”tricolori” țintesc accederea pe tabloul principal. 
22.05.2022 | 15:10
Doua jucatoare din Romania vor evolua luni in turul 1 la Roland Garros 2022 Ce se intampla cu Simona Halep
Simona Halep își parcursul la Rolland Garros la începutul săptămânii viitoare. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
22-05-2022
12:12

Programul româncelor la Roland Garros 2022

Organizatorii de la Roland Garros au anunţat programul zilei de luni, iar două jucătoare din România vor intra pe teren cu această ocazie. Ana Bogdan se va duela cu Victoria Azarenka, de la ora 12:00, în timp ce Irina-Camelia Begu o întâlneşte pe Jasmine Paolini, ultima patidă a zilei de pe terenul 5. Vezi AICI tot programul zilei de luni de la Roland Garros.

  • Ana Bogdan – Victoria Azarenka (terenul 14, ora 12:00)
  • Irina-Camelia Begu – Jasmine Paolini (terenul 5, ultimul meci al zilei)

Marţi vor avea loc ultimele meciuri din turul 1, când Simona Halep, Mihaela Buzărnesu şi Irina Bara vor juca. România are deja o jucătoare în turul 2, după ce Sorana Cîrstea a eliminat-o pe Tatjana Maria.

Meciurile de marţi ale jucătoarelor din România

  • Simona Halep – Nastasja Schunk
  • Irina Bara – Yulia Putintseva
  • Mihaela Buzărnescu – Madison Brengle
21-05-2022
11:56

Sorana Cîrstea și Gabriela Ruse intră în competiție duminică

Sorana Cîrstea și Gabriela Ruse își încep, duminică, aventura la Roland Garros. A 27-a jucătoare a lumii, Cîrstea va intra în competiție de la ora 12:00, oră la care sunt programate primele jocuri din runda inaugurală. Adversara româncei este jucătoarea din Germania, Tatjana Maria, numărul 107 WTA.

O misiune mult mai dificilă va avea Gabriela Ruse care o va întâlni în primul tur pe Elise Mertens (locul 33 WTA) Partida va începe în jurul orei 18:00 (ora României).

Alte partide atractive programate în prima zi a turneului de la Roland Garros sunt:

  • Maria Sakkari – Clara Burel
  • Ons Jabeur – Magda Linette
  • Garbine Muguruza – Kaia Kanepi
  • Belinda Bencic – Reka Luca Jani
  • Leylah Fernandez – Kristina Mladenovic
  • Cori Gauff – Rebecca Marino
  • Jil Teichmann – Bernarda Pera.

Luni intră în competiție și cel mai bine clasată jucătoare din România, Simona Halep care o va avea ca adversară pe Ana Konjuh. Programul zilei de luni va fi anunțat oficial în cursul zilei de duminică.   

Celelalte jucătoare din țara noastră prezente pe tabloul principal la Roland Garros 2022 sunt Irina Begu, care o va întâlni pe Jasmine Paolini, Ana Bogdan, care își va încrucișa racheta cu Victoria Azarenka, Irina Bara (o va avea ca adversară pe Yulia Putintseva) și Mihaela Buzărnescu, aceasta urmând să o întâlnească pe Madison Brengle.

Programul complet al zilei de duminică poate fi urmărit AICI.

20-05-2022
17:55

Buzărnescu ajunge pe tabloul principal ca lucky loser

Învinsă în ultimul tur al calificărilor, Mihaela Buzărnescu, locul 118 WTA, a avut noroc și intră pe tabloul principal de la Roland Garros din postura de lucky loser.

Ea va juca în primul tur cu americana Madison Brengle, poziția 58 în ierarhia mondială. Irina Bara, locul 114 WTA, care a trecut de toate tururile din calificări, va evolua în runda inaugurală cu Yulia Putintseva din Kazahstan, poziția 37 în clasamentul mondial.

20-05-2022
15:27

Buzărnescu, înfrângere în calificări la Roland Garros

Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu, locul 118 WTA, a ratat calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Buzărnescu a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor de suedeza Mirjam Bjorklund, poziția 150 în clasamentul mondial, scor 1-6, 3-6, după un meci de aproape o oră și jumătate.

Astfel, pe tabloul principal de la Roland Garros vor fi șase românce: Simona Halep (19 WTA), Sorana Cârstea (27 WTA), Gabriela Ruse (52 WTA), Irina Begu (62 WTA), Ana Bogdan (91 WTA) și Irina Bara (114 WTA).

19-05-2022
13:50

Irina Bara e pe tabloul principal la Roland Garros

Jucătoarea de tenis Irina Bara, locul 114 WTA, acces pe tabloul principal de la Roland Garros, după o victorie în două seturi.

Ea a trecut în ultimul tur al calificărilor de japoneza Nao Hibino, numărul 215 mondial, scor 7-6 (5), 6-4, după un meci care a durat puțin peste două ore.

În ultimul tur al calificărilor va juca vineri și Mihaela Buzărnescu, locul 118 WTA, care o va întâlni pe suedeza Mirjam Bjorklund, poziția 150 în ierarhia mondială.

18-05-2022
16:15

Victorii pentru Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu în calificările de la Roland Garros

Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu mai au un singur pas până la tabloul principal de la Roland Garros. Cele două românce au câştigat partidele din turul al doilea preliminar.

Irina Bara, locul 114 WTA, a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de Selena Janicijevic, o franţuzoiacă de 19 ani, clasată pe locul 334 mondial. Jocul a început în favoarea favoritei locale, care a reuşit să facă al treilea break, cel decisiv, la ultimul game al primului set. S-a terminat 7-5 pentru Selena Janicijevic, iar Irina Bara a fost nevoită să lupte din răsputeri pentru victorie. Românca a reuşit să întoarcă soarta partidei, câştigând 6-4, 6-3 ultimele două reprize ale partidei. 

În turul următor, Irina Bara o va întâlni pe japoneza Nao Hibino, 27 de ani, locul 215 WTA. Nipona a dispus în două seturi, 6-2, 6-2, de americanca Sachia Vikery.

Mihaela Buzărnescu (118 WTA) s-a descurcat mai bine decât compatrioata ei şi a trecut într-o oră şi 31 de minute, cu un dublu 6-3, de elveţianca Susan Bandecchi (190 WTA). În turul următor, Miki o va înfrunta pe Mirjam Bjorklund, 23 de ani, locul 150 WTA.

18-05-2022
11:18

Fetele merg mai departe, Copil a pierdut

Jucătoarele de tenis Mihael Buzărnescu și Irina Bara au acces în turul doi al turneului de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului.

Buzărnescu, locul 118 WTA şi cap de serie numărul 15, a învins-o pe chinezoaica Xinyun Han, locul 813 WTA, scor 2-6, 6-4, 6-2, după un meci de aproape două ore şi un sfert. Ea va evolua în manşa secundă cu Susan Bandecchi din Elveţia, locul 190 WTA.

Irina Bara, locul 114 WTA şi cap de serie numărul 5, a trecut de Jesika Maleckova din Cehia, locul 252 WTA, scor 6-3, 4-6, 6-3. În turul doi al calificărilor, Bara va evolua contra sportivei franceze Selena Janicijevic, locul 344 mondial.

Pe tabloul masculin, Marius Copil, locul 246 mondial, a fost învins, în turul doi al calificărilor, de italianul de 20 de ani Giulio Zeppieri, locul 215 mondial, scor 2-6, 3-6, după o oră de joc.

16-05-2022
18:43

Marius Copil a acces în turul doi al calificărilor la Roland Garros

Tenismenul Marius Copil, locul 246 ATP, a acces în turul doi al calificărilor la turneul de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului.

Românul a trecut în runda inaugurală de francezul Evan Furness, poziția 212 în clasamentul mondial şi beneficiar al unui wild card, scor 6-4, 6-4, după o oră şi 14 minute. În turul doi, Copil va evolua cu italianul Giulio Zeppieri, locul 215 ATP.

Primele meciuri de pe tabloul principal al Grand Slam-ului de la Roland Garros se vor disputa peste exact o săptămână. Până atunci sute de sportivi își încrucișează rachetele în calificări. Primele românce intrate în cursă au fost eliminate.

Alexandra Cadanțu, eliminare fără istoric, Gabriela Talabă a rezistat un set

Alexandra Cadanțu-Ignatik și Gabriela Talabă-Lee sunt primele românce care au intrat în cursa calificărilor pentru tabloul principal la Roland Garros. Aventura parizian s-a încheiat pentru amândouă după chiar prima zi de concurs.

ADVERTISEMENT

Cadanțu-Ignatik a fost eliminată în runda inaugurală a calificărilor după un meci fără istoric, scor 1-6, 1-6, în fața în fața nemțoaicei Jule Niemeier (103 WTA).

Jucătoarea de 22 de ani a avut nevoie de doar o oră și 19 minute pentru a trece de românca situată pe locul 152 WTA.

ADVERTISEMENT

Ceva mai bine s-a prezentat Gabriela Talabă-Lee. Sportiva de 26 de ani (numărul 151 WTA) a făcut un prim set bun în fața Aleksandrei Krunic (117 WTA), în fața căreia a pierdut cu 7-6, 6-3, 6-1, după aproape două ore de joc.

Și Mihaela Buzărnescu, Irina Bara și Marius Copil luptă pentru un loc pe tabloul principal

Pe lângă Alexandra Cadanțu-Ignatik și Gabriela Talabă-Lee, România mai are trei reprezentanți în faza calificărilor pentru tabloul principal al turneului de la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

La feminin, Mihaela Buzărnescu și Irina Bara aspiră și ele la o prezență onorabilă între cele mai bune jucătoare ale lumii, în vreme ce la masculin Marius Copil este singurul reprezentant al țării noastre.

Buzărnescu, în vârstă de 34 de ani, locul 118 WTA, va juca, marți, cu Xin-Yun Han, din China. Asiatica, 31 de ani și locul 813 mondial, este un adversar facil pentru Miki.

ADVERTISEMENT

Ceva mai dificil se anunță meciul Irinei Bara (114 WTA), cu Jesika Maleckova din Cehia (252 WTA). Și această confruntare este programată marți.

Unicul reprezentant al României în întrecerea masculină, Marius Copil intră în cursa calificărilor pentru tabloul principal, azi, când îl va înfrunta pe francezul Evan Furnes.

Pe tabloul principal sunt calificate direct Simona Halep, Sorana Cîrstea, Gabriela Ruse, Irina Begu şi Ana Bogdan, în timp ce Jaqueline Cristian s-a retras din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT