Sporturi

Alexandra Dulgheru şi efortul ei la Bucharest Open 2018: “Pe antibiotice!”

16.07.2018 | 23:48
Alexandra Dulgheru si efortul ei la Bucharest Open 2018 Pe antibiotice

În prima zi a BRD Bucharest Open 2018, arşiţa grea şi-a făcut deja simţită prezenţa, şi odată cu ea, şi prima înfrângere românească dureroasă, dusă în prelungiri. Alexandra Dulgheru, protagonista unei bătălii fantastice, a avut împotriva ei multipli adversari.

În cel de-al treilea meci al zilei, Alexandra Dulgheru a paşit cu mari speranţe pe terenul central din cadrul BRD Bucharest Open 2018, în ciuda faptului că era “răcită cobză”, cum chiar ea a mărturisit la conferinţa de presă de după meci, un meci bun, însă pierdut în manşa decisivă în faţa favoritei numărul 7 a competiţiei, Pauline Parmentier, locul 65 WTA, scor 6-2, 1-6, 4-6.

Chiar dacă a luptat exemplar şi a încercat adesea să-şi ademenească adversara la fileu, Alexandra s-a luptat în acest meci cu multipli adversari. După un parcurs excepţional la Londra, acolo unde a reuşit să câştige set în faţa marii campioane americane, Venus Williams, tranziţia la zgură s-a dovedit a fi anevoioasă pentru românca de pe locul 125 WTA. În plus, sportiva noastră se confruntă actualmente şi cu o răceală capricioasă, care i-a scos Alexandrei în cale o mulţime de greutăţi, în încercarea ei de a avea un parcurs cât mai bun şi la turneul bucureştean.

Alexandra Dulgheru, efort nerăsplătit: “Nu m-am gândit nicio clipă să mă retrag”

Cu vocea răguşită şi cu probleme vizibile de respiraţie, Alexandra a venit la sala de conferinţe după meci şi a oferit răspunsuri în detaliu, foarte jovială şi calmă, semn că a încercat astăzi tot ce a putut şi a pus în lovituri toată energia de care a dispus la ora disputării partidei, o partidă pe care a avut-o în mână în setul decisiv, acolo unde a a condus cu 4-2, însă din acel moment, adversara a câştigat patru game-uri la rând şi a pus capăt întâlnirii care a adunat peste 120 de minute de joc.

“Nu m-am gândit nicio secundă să mă retrag, am dus jocul până la capăt, chiar dacă aş fi jucat prost, jucam până la capăt. Cred totuşi că a fost ok, un meci bun, m-am simţit mult mai bine în meciul ăsta pe zgură decât săptămâna trecută. Acum a fost mult mai bine, dar vine hardul, aşa că trebuie să mă re-re-readaptez (zâmbeşte).”

Alexandra Dulgheru: “Mi-a plăcut foarte mult la Wimbledon”

Aşa cum spuneam anterior, tranziţia de la o suprafaţă la alta este foarte dificilă, iar Alexandra ne-a confirmat astăzi din nou acest aspect, însă nu putem să nu ne amintim de parcursul de vis din acest an de la Londra, acolo unde Alex a trecut de calificări şi a ajuns până în turul secund, demonstrând cât de periculoasă poate fi pe iarbă dacă nu întâmpină probleme fizice.

“Mi-a plăcut foarte mult la Wimbledon, îmi place iarba şi în ultimii doi ani chiar nu am jucat bine pe iarbă pentru că mă dureau rău genunchii. Pe iarbă dacă eşti lent sau nu eşti bine, nu ai nicio şansă, dar de data asta m-am ţinut bine şi chiar am jucat meciuri lungi. M-am simţit bine, m-am mişcat bine şi am jucat bine, chiar mi-a plăcut, am venit cu un sentiment bun.”

Ce urmează pentru Alexandra Dulgheru

Pentru Alexandra urmează cu siguranţă câteva zile libere, timp în care va urma un tratament cu antibiotic, aşa cum ne-a anunţat la conferinţa de presă. Alex ne-a vorbit şi de viitoarele turnee la care va evolua şi despre planurile sale de ascensiune în clasamentul mondial. “Acum o să intru pe antibiotic pentru că sâmbătă am avut febră. Mi-a făcut mama frecție, am transpirat sub plapumă șase ore, am făcut noapte albă, dar duminică am făcut mișcare. Mi-a recomandat fizioterapeutul fiindcă nu aș fi putut să joc.”

“Urmează Montreal, Vancouver şi calificări la US Open. E bine că nu am multe puncte de apărat. În mod normal trebuie să merg la Moscova, însă îmi voi lua medical să mă tratez în perioada asta, iar apoi Montreal, o să văd dacă joc sau o să-mi iau o vacanţă mai lungă până la Vancouver. N-o să joc dacă mă simt rău, stau să mă recuperez şi apoi voi juca.”

Tags: