News

Reportaj exclusiv acasă la Alexandra Măceșanu. Mama fetei dispărute nu-l iartă pe Gheorghe Dincă: ”Îmi vine să-l jupoi de viu!”

Dispariția Alexandrei, fata răpită și sechestrată de Gheorghe Dincă în vara lui 2019, a adus suferința în viața familiei Măceșanu. Mama tinerei a vorbit cu FANATIK despre cât de greu trec clipele așteptând o minune.
16.12.2021 | 10:04
Reportaj exclusiv acasa la Alexandra Macesanu Mama fetei disparute nul iarta pe Gheorghe Dinca Imi vine sal jupoi de viu
Mama Alexandrei Măceșanu crede în continuare că fata ei este în viață și spune că va lupta până la capăt pentru dreptate în cazul Caracal
ADVERTISEMENT

De pe 25 iulie 2019, ziua din care Alexandra Măceșanu nu a mai ajuns acasă, acolo unde o așteptau mama, tatăl și sora ei, pentru familia Măceșanu s-a schimbat totul, iremediabil. Răpită și sechestrată de Gheorghe Dincă, fata de 15 ani a apucat să sune la 112, dar autoritățile au localizat apelul după 19 ore, deși Alexandra spusese că se află în cartierul Bold din Caracal. Prea multe erori într-un lanț uman în care doar o fată singură și speriată s-a dovedit, paradoxal, veriga puternică.

Arestat și anchetat, Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a răpit și sechestrat pe Luiza Melencu (dispărută în aprilie 2019) și pe Alexandra Măceșanu, declarând inițial că a ars cadavrul Alexandrei într-un butoi din curte. Însă primul raport al medicilor legiști a arătat că fragmentele osoase găsite în curtea lui Dincă provin de la animale, nu de om.

ADVERTISEMENT

Mama Alexandrei: ”Eu am credința că Dumnezeu ne va ajuta să ne strângem iar fata în brațe”

Pe declarațiile ciudate ale lui Gheorghe Dincă, pe rapoartele contradictorii din anchetă, dar și pe ceea ce crede ea, personal, se bazează și Tudorița Măceșanu, mama Alexandrei. Cu zece zile înaintea celui de-al treilea Crăciun fără fata ei, Tudorița Măceșanu a vorbit cu FANATIK despre cum se vede lumea prin fereastra unei suferințe de neimaginat.

”Nu vă puteți imagina cum e, nimeni nu are cum până nu trece prin ce trecem noi. Și eu, și soțul meu credem însă că ne vom mai vedea fata cândva. Așa îmi spune mie sufletul, nu pot să vă explic. Eu am credința că Dumnezeu ne va ajuta să ne strângem iar fata în brațe”, a declarat Tudorița Măceșanu reporterilor FANATIK ajunși la casa familiei din satul Dobrosloveni (județul Olt). 

ADVERTISEMENT

”E clar că Dincă a răpit-o și a sechestrat-o pe Alexandra, dar eu cred cu tărie că apoi fata mea a fost traficată mai departe de familia lui Dincă. Atât vă spun! Că nu putea el singur să pună la cale un plan atât de complicat fără sprijin și de la alții”, nea spus mama Alexandrei Măceșanu.

Ce cadou i-a făcut familia Alexandrei la ultimul Moș Nicolae

Cu lacrimi în ochi, femeia ne-a povestit apoi cât de greu îi este să treacă peste fiecare sărbătoare în lipsa Alexandrei, care pe 15 septembrie ar fi trebuit să-și aniverseze majoratul. ”O mai visez și mă gândesc la ea tot timpul, vă spun, tot timpul. De Moș Nicolae noi de obicei îi luam în ultimii ani cercei și lănțișor de aur sau ce își dorea ea. Acum, la ultimul Moș Nicolae i-am pus și ei în ghetuțe un cadou, un fel de ornament, care ne amintește mereu de ea”, a mărturisit pentru FANATIK mama Alexandrei Măceșanu. 

ADVERTISEMENT

Irina, sora mai mică a Alexandrei, a fost și este ajutată de părinți să treacă peste dramă. Tocmai de aceea, Tudorița Măceșanu nu înțelege de unde a apărut informația, publicată în presă, că pentru Irina s-ar fi apelat la sprijinul psihologului.

”Numai invenții, ce psiholog? Irina e cât se poate de bine, în situația dată, nu a fost la nici un psiholog. Desigur, nu am mai lăsat-o niciodată singură acasă după dispariția Alexandrei, că mi se strângea inima numai când mă gândeam la ea. E în grupa mică la dansuri, ca și Alexandra, chiar îi place să facă asta”, a punctat mama Alexandrei.

ADVERTISEMENT

”Alexandra și Irina dormeau împreună în aceeași cameră, erau nedespărțite. Acum în camera în care dormeau ele m-am mutat eu cu Irina, iar soțul doarme în altă cameră. El e un tip mai interiorizat, suferă altfel, în tăcere, dar numai el știe cât”, a continuat Tudorița Măceșanu.

Ultima amintire de Crăciun a mamei cu Alexandra: împodobitul bradului și cântatul colindelor

La locul de muncă, mama Alexandrei – care lucrează la o fabrică de confecții – a găsit înțelegere în momentele critice de după dispariția fetei. ”Am stat o perioadă în concediu, a urmat încă un an acasă, dar apoi m-am întors la fabrică. Știți cum e, ca peste tot, găsești aici și prieteni care să te înțeleagă, și oameni care s-ar bucura să te vadă căzut la pământ”, a declarat Tudorița Măceșanu pentru FANATIK.  

Femeia din fața noastră izbucnește din nou în plâns când vorbește de ultima amintire a ei cu Alexandra de Crăciun. ”Am împodobit bradul, parcă o văd cum cânta colinde, așa îi plăceau…Noi nu avem prea multe filmări cu fata noastră, pentru că nu aveam telefoane performante, dar am mai găsit câteva filmări la colegele ei, care mi le-au trimis și mie. Mai vine pe la noi Marina, cea mai bună prietenă a ei, să vadă ce mai facem și ce-am mai aflat despre Alexandra. Contează, cum să nu”, ne-a spus mama Alexandrei.

Procesul lui Gheorghe Dincă, ce se desfășoară în prezent la Slatina, a adus-o pe Tudorița Măceșanu față în față cu cel acuzat că i-a răpit și sechestrat fata. Momentele greu de suportat au fost descrise chiar de către mama Alexandrei.

Mama Alexandrei Măceșanu cere contraexpertiză în dosarul Caracal

”Vă dați seama că nu e deloc simplu pentru noi. Îmi vine să-l jupoi de viu când îl văd, vă spun cu mâna pe inimă, să simtă și el suferința pe care cred că i-a provocat-o fetei mele! Dar poate ne ajută bunul Dumnezeu să ne aducă fata înapoi, atât ne dorim. Eu trăiesc cu convingerea că îmi voi mai vedea fata întreagă în viața asta”, a conchis mama Alexandrei Măceșanu.

Familia Măceșanu cere în instanță contraexpertiză în cazul Caracal, dorind ca toate probele din dosar să fie cercetate și de organele competente din străinătate, mai exact din Statele Unite. ”Avem încredere mare într-o contraexpertiză, în România ne-am convins cu ce pot face autoritățile. Apoi, dacă e cazul, vom ajunge și la CEDO, nu vom renunța niciodată să ne căutăm fata și dreptatea”, a declarat pentru FANATIK mama Alexandrei Măceșanu.

Înconjurată de o mulțime de câini gălăgioși și devotați, Tudorița Măceșanu ne conduce la plecare și ne urează Sărbători fericite și drum bun. În urma noastră, poarta se închide silențios și mama care își așteaptă copilul acasă de 873 de zile, înfruntându-și destinul, continuă să spere, să se roage și să numere în gol. Pentru Tudorița și numai pentru ea, urmează o nouă noapte luminată feeric de chipul inocent și curat al Alexandrei.

ADVERTISEMENT