News

Gest emoționant al autorităților din satul natal al Alexandrei Măceșanu. ”Vom face și statuie, și parc, pentru ca lumea să nu o uite!”

Primarul comunei Dobrosloveni, Gheorghe Tudorașcu, a declarat pentru FANATIK că proiectul realizării unui parc și a unei statui în amintirea Alexandrei Măceșanu este în derulare, rezolvându-se aspectele administrative.
01.01.2022 | 11:15
Gest emotionant al autoritatilor din satul natal al Alexandrei Macesanu Vom face si statuie si parc pentru ca lumea sa nu o uite
Gheorghe Tudorașcu, primarul din Dobrosloveni, promite că va face un parc și va ridica o statuie în amintirea Alexandrei Măceșanu
ADVERTISEMENT

Au trecut aproape doi ani și jumătate de la dispariția Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu, cele două fete răpite, sechestrate și – se presupune – ucise de de Gheorghe Dincă, un bărbat de 66 de ani din Caracal, în prezent încarcerat.

Dacă Luiza Melencu a dispărut în aprilie 2019, Alexandra Măceșanu a fost luată la ocazie de Gheorghe Dincă pe 24 iulie 2019, o zi mai târziu reușind să sune de trei ori la 112, din casa bărbatului, cerând inutil ajutor unor autorități care au reacționat tardiv.

ADVERTISEMENT

Primarul din Dobrosloveni despre Alexandra: ”O fată extraordinară și cu mult bun simț!”

Părinții Alexandrei încă nu și-au pierdut speranța că fata lor este în viață și au cerut o contraexpertiză în procesul în care Gheorghe Dincă este acuzat, dorind ca probele din dosar să fie cercetate și în străinătate, mai exact în Statele Unite.

”Eu și soțul meu sperăm, avem credință că Dumnezeu ne va aduce fata înapoi, așa ne spune nouă sufletul. Dar e tare greu, că zilele trec și nu aflăm nimic, nici de la autorități, nici de la nimeni”, a declarat Tudorița Măceșanu pentru FANATIK

ADVERTISEMENT

Primarul din Dobrosloveni, localitatea natală a Alexandrei Măceșanu, este în continuare afectat de dispariția tinerei, pe care o cunoștea personal, de la ansamblul de dansuri din comună. ”O fată extraordinară, talentată și cu mult bun simț. Vă dați seama că dacă pe noi ne-a dat peste cap tot cazul ăsta, darămite pe părinți..”, a declarat pentru FANATIK Gheorghe Tudorașcu (53 de ani).

Parc și statuie pentru Alexandra în fața școlii din comună

Imediat după apariția cazului Caracal, primarul comunei Dobrosloveni declarase în fața presei că intenționează să facă un parc în amintirea Alexandrei Măceșanu, amplasat în fața școlii din localitate.

ADVERTISEMENT

“Vom amenaja un parc în faţa şcolii din Dobrosloveni, în apropiere de DN 64, dedicat Alexandrei Măceşanu. Am luat legătura şi cu arhitecţi, pentru a ridica un bust al Alexandrei în mărime naturală în acest parc. Nu pot spune acum din ce fonduri vom realiza parcul, bustul, dar sunt convins că vom găsi soluţii, fie că vom face din fonduri locale, poate şi donaţii”, susținea Tudoraşcu în vara lui 2019.

Astăzi, planurile de atunci ale primarului Gheorghe Tudorașcu încep să prindă în sfârșit contur. Potrivit edilului, în prezent se lucrează la chestiuni pur administrative, cum ar fi cadastrul și parcelarea terenului respectiv.

ADVERTISEMENT

”Ne trebuie acordul familiei dacă vrem să numim parcul după Alexandra”

”Mergem înainte cu proiectul, a durat și durează ceva mai mult pentru că e complicat din punct de vedere administrativ, ca să zic așa. Terenul respectiv trebuie parcelat, apoi trecut în cadastru, sunt necesare planuri concrete, nu e simplu”, a declarat primarul comunei Dobrosloveni pentru FANATIK

”Intenționăm să ridicăm o statuie în mijlocul parcului pe care vrem să-l dedicăm Alexandrei. Pentru acest lucru ne trebuie, evident, acordul familiei. Pentru noi, important este ca nimeni să nu uite de Alexandra, de cazul ei. La momentul oportun, vom trece cheltuielile necesare pe ordinea de zi a Consiliului Local și sunt convins că vom rezolva totul”, a afirmat Gheorghe Tudorașcu.

Primarul din Dobrosloveni are numai cuvinte de laudă pentru părinții Alexandrei Măceșanu. ”Sunt oameni de toată isprava, muncitori, și-au văzut mereu de treaba lor și de gospodărie. În măsura în care au nevoie, sper că știu că se pot baza pe sprijinul meu”, a declarat primarul Tudorașcu, aflat în funcție din 2008.

ADVERTISEMENT
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul...
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul argentinian. Jurnalista este de o frumuseţe uimitoare
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o...
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o dăm pe partea de Europe Style”
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
Tragedie în muzica populară! Maria Cârneci a făcut anunţul crunt: A plecat în...
Tragedie în muzica populară! Maria Cârneci a făcut anunţul crunt: A plecat în lumea fără dor
De ce a plecat Paula Chirilă de la Xtra Night Show și în...
De ce a plecat Paula Chirilă de la Xtra Night Show și în ce relații a rămas cu Capatos
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!