Video. Ea este noua regină din patinaj. Are numai 13 ani!

Sorin Dumitrescu   
in Sporturi
13/03/2018, 09:26
Video. Ea este noua regină din patinaj. Are numai 13 ani! GALERIE FOTO

Rusia a avut mereu tradiţie în a scoate campioni mondiali, olimpici sau europeni în patinajul artistic. Se pare că tradiţia continuă şi o nouă stea străluceşte deja pe gheaţă, deşi nu are mai mult de 13 ani. Se numeşte Alexandra Trusova şi programul ei, prezentat la Mondialul pentru juniori din Bulgaria, a lăsat pe toată lumea cu gura căscată.

Ea a câştigat medalia de aur şi s-a încoronat drept una dintre cele mai mari speranţe ale patinajului feminin mondial.
Pentru prima dată în istoria patinajului feminin, o patinatoare a reuşit două sărituri cvadruple, adică cu patru rotaţii. Este vorbă un Cvadruplu Salchow şi un Cvadruplu Toeloop.
 
Pe lângă aceste două sărituri incredibil de dificile, Trusova a reuşit alte 3 combinaţii de câte două sărituri triple – cele mai grele din codul de punctaj. A obţinut pentru programul liber un scor tehnic de 92.35, un record absolut în patinajul feminin. Este mai mare decât cel realizat la Jocurile Olimpice de compatrioata să Alina Zagitova, medaliată cu aur. Cele două se antrenează împreună la şcoala din Moscova a lui Eteri Tutberidze.
 
Dacă în patinajul masculin, săriturile cvadruple au devenit ceva comun, este foarte greu pentru femei să le execute. Singura patinatoare din istorie care a reuşit un cvadruplu Salchow a fost japoneza Miki Ando în 2008, într-o singură competiţie oficială. De atunci nicio patinatoare nu a executat o cvadruplă într-o competiţie oficială. Până la Trusova. Au fost câteva femei – senioare – care au exersat săritura, dar nu au reuşit-o oficial.
 

 
 
 
 

 

Ştirea MOMENTULUI

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×