Life

Alexandra Ungureanu nu exclude participarea la Eurovision. Ce spune despre piesa Malere, marea necalificată de la Selecția Națională

Alexandra Ungureanu nu exclude ca în viitor să participe la Eurovision, artista fiind acum implicată în Selecția Națională, ca membră a juriului de la TVR.
18.02.2022 | 18:14
Alexandra Ungureanu nu exclude participarea la Eurovision Ce spune despre piesa Malere marea necalificata de la Selectia Nationala
ADVERTISEMENT

Alexandra Ungureanu este implicată 100% în Selecția Națională a Eurovisionului. Artista a vorbit pentru FANATIK despre provocarea de a face parte din juriul din acest an și a dezvăluit, printre altele, că nu este exclus ca în viitor să participe și ea în acest concurs.

Cântăreața a spus că speră ca, indiferent de piesa care va fi aleasă în finala din 5 martie 2022, difuzată în prime-time de TVR, România să se califice și să facă o figură bună la Torino.

ADVERTISEMENT

Muziciana a acceptat provocarea de a face parte din juriul Selecției Naționale, alături de Ozana Barabancea, Randi, Cristi Faur și Adrian Romcescu.

Alexandra Ungureanu, despre Selecția Națională Eurovision

Alexandra a urmărit aproape toate edițiile anterioare ale competiției muzicale europene și a notat piesele care merită finala românească raportându-se la ce crede că ar prinde în Europa.

ADVERTISEMENT

Artista a luat jurizarea în serios și s-a concentrat asupra fiecărei piese, indiferent de preferințele sale la o primă audiție.

„Într-o primă fazăm gusturile juriului nu au fost foarte diferite. După semifinală, din cauza punctajului EBU dat față de sistemul din etapa anterioară în care s-a notat de la 1 la 10… Am trebuit să notăm fără notele de 9 și 11.  Soluția ar fi să ajungă mai departe o piesă bună, cum sunt multe dintre cele zece calificate, dar care să aibă și un stageing pe măsură, adică o punere în scenă frumoasă”, a declarat Alexandra Ungureanu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Vedeta a comentat și isteria creată în mediul online în urma necalificării piesei „Malere”, interpretată de trupa E-an-na.

Deși a câștigat votul publicului, formația nu s-a calificat în finala românească din 5 martie 2022.

ADVERTISEMENT

Alexandra a spus că ea a avut trupa E-an-na în cele 10 melodii pe care le-a ales pentru calificarea în etapa următoare, fără să poată dezvălui, însă, câte puncte i-a acordat.

Alexandra ne-a povestit că a avut multe piese pe lista de Favorites, doar că în momentul în care a trebuit să facă departajarea, unele dintre melodii au ieșit din schemă.

Artista și-ar fi dorit ca piesa trupei E-an-na să fie în finală

Despre „Malere”, artista a spus că și-ar fi dorit să fie în cele 10 din finală, cu toate că există anumite lucruri pe care le-a remarcat la piesa trupei E-an-na.

„Recunosc că Malere nu este genul de piesă pe care să o ascult în mașină. Însă, sunt de părere că ar fi putut atrage atenția publicului european. Nu e o piesă care să treacă neobservată. Nu a fost foarte definită. Nu a fost nici manea, nici prea rock”, a spus Ungureanu.

Artista ne-a mai dezvăluit că și-ar dori să participe la Eurovision pe viitor, doar că până acum nu a avut ca prioritate acest proiect. Dacă va alege să facă asta, se va focusa foarte bine pe melodie și pe un mesaj cât mai accesibil, astfel încât să nu fie doar o simplă bifare a prezenței sale în Selecția Națională.

ADVERTISEMENT