Sport

Alexandru Albu, în conflict cu fanii arădeni după ce s-a bucurat ca Depay: „Mi-au umplut frigerul!”

Alexandru Albu a dat o „dublă” pentru Rapid în meciul cu UTA, fosta lui echipă.
10.09.2021 | 23:36
Alexandru Albu in conflict cu fanii aradeni dupa ce sa bucurat ca Depay Miau umplut frigerul
Alexandru Albu, „dublă” împotriva fostei echipe în UTA - Rapid! S-a bucurat ca Depay și a devenit noul talisman al echipei. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
10-09-2021
20:46

Alexandru Albu, în conflict cu suporterii arădeni, după „dubla” împotriva fostei sale echipe

Alexandru Albu, fost jucător al UTA-ei în sezonul trecut, a fost cel mai bun jucător al Rapidului în deplasarea de la Arad, în care a marcat două goluri și a rata o ocazie imensă. După unul dintre goluri, el s-a bucurat în stilul Depay, cu mâinile la ureche, ca un mesaj către fanii arădeni care l-au apostrofat tot meciul.

„Îmi pare rău pentru acea ratare. Dacă făceam 3-0, meciul se termina. Am controlat meciul, pe final, ultimele 20 de minute, s-a urcat UTA peste noi, nu știu de ce am cedat așa terenul, la fel ca meciul trecut. Trebuie să îmbunătățim ultimele minute, pe final.

Tot stadionul mi-a umplut frigiderul și le mulțumesc, pentru că era gol. Poate un pic m-am simțit dat la o parte de la UTA, dar nu mai contează, le mulțumesc pentru presiune, mi-au făcut bine. Ei au încercat, sper să încerce fiecare echipă la fiecare meci cu mine, că ne merge bine.

Absența lui Mihai Iosif a fost un șoc pentru noi, pentru că am pregătit ceva, Mister e lângă noi mereu, i-am simțit lipsa, dar asta este situația, nu putem să spunem nimic. Până la urmă, e bine și un punct, chiar dacă am pierdut trei puncte pe final. E ok, e echitabil, avem două meciuri acasă, trebuie să mergem la victorie la ambele meciuri.

Sperăm să jucăm cât mai repede pe stadionul nostru. Dacă nu, pe Arena Națională. Și acolo suntem la noi acasă. Peste tot suntem acasă, ați văzut câte sute de oameni au venit să ne susțină”, a spus Albu la Digisport la finalul meciului de la Arad.

Albu a reușit să înscrie cele două goluri în prima parte a primei reprize, deși postul său nu este atât de ofensiv, însă Mihai Iosif pare că a conceput tactica tocmai ca el să fie elementul surpriză.

Mai mult decât atât, în minutul 25, tot Alex Albu a fost la un pas de gol, dar nu a reușit să-l învingă pe Florin Iacob dintr-o poziție de unu contra unu.

ADVERTISEMENT

Alexandru Albu, „dublă” împotriva fostei echipe în UTA – Rapid

Alexandru Albu a reușit o „dublă” pentru Rapid în duelul din deplasare cu UTA, fosta sa echipă, cea de la care a și ajuns în naționala României, în sezonul trecut.

Ambele goluri ale lui Albu au fost sărbătorite în stilul lui Memphis Depay, acesta astupându-și urechile cu degetele, semn pentru a arătat că nu aude criticile.

ADVERTISEMENT

Alexandru Albu s-a remarcat în sezonul trecut de Liga 1, când evolua la UTA, motiv pentru care selecționerul Mirel Rădoi l-a convocat în naționala României.

Albu nu a apucat să debuteze pentru „tricolori”, dar a fost pe banca de rezerve la meciul amical cu Belarus, scor 5-3, dar și la partida cu Irlanda de Nord din grupa B a UEFA Nations League, scor 1-1.

ADVERTISEMENT

„Rapid începe prost jocul, pierde duelurile. Fazele fixe contează enorm, Sefer execută foarte bine cornerul și Albu dă gol.

Pe Albu l-am remarcat demult, el se demarcă bine și când juca la Chiajna a marcat goluri împotriva Rapidului”, a spus Daniel Pancua la pauza meciului, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT
  • 28 de ani are Alexandru Albu

Alexandru Albu, noul talisman al Rapidului

Venirea la Rapid a lui Alexandru Albu pare să fie mutarea de care avea nevoie, el devenind în scurt timp un adevărat talisman pentru „alb-vișinii”.

Albu a înscris în nu mai puțin de 3 goluri în ultimele 2 meciuri jucate pentru giuleșteni, tot el a înscris și în meciul cu Craiova, pierdut pe final de Rapid, scor 1-2.

Alexandru Albu l-a executat de două ori pe Florin Iacob, care l-a criticat înaintea meciului pentru declarațiile făcute: „Am văzut ce a declarat Albu, nu vreau să mă uit prea mult la ei, ci la noi.

Pe de altă parte, eu nu aș declara niciodată așa ceva, chiar dacă poate el face acest lucru pentru suporterii Rapidului. Repet, n-aș face niciodată asta, e vorba de respect”.

Alexandru Albu a declarat că se va bucura dacă va înscrie împotriva fostei sale echipe, de aici venind supărarea lui Florin Iacob: „Mă voi bucura dacă dau gol, dar și dacă înscrie un coleg de-al meu”.

„Voi sări pe acolo, pe sus. Cred că va fi o atmosferă frumoasă, vom vedea ce se va întâmpla cu fanii”, a spus Albu înaintea meciului cu UTA.

  • 750.000 de euro este cota de piață a lui Alexandru Albu, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
Tags: