Sport

Alexandru Albu, favoritul lui Mihai Stoica, exclude varianta unui transfer la FCSB: „Respect suporterii Rapidului, nu pot să le fac asta”

Fundașul rapidist Alexandru Albu, în vârstă de 28 de ani, nu ia în calcul posibilitatea să joace la FCSB, din respect pentru suporterii alb-vișiniilor, chiar dacă este apreciat de Mihai Stoica.
04.01.2022 | 12:30
Alexandru Albu favoritul lui Mihai Stoica exclude varianta unui transfer la FCSB Respect suporterii Rapidului nu pot sa le fac asta
ADVERTISEMENT

Alexandru Albu a ajuns la Rapid la jumătatea lunii iunie a anului 2021 și a jucat în 19 dintre cele 21 de partide ale formației antrenată de Mihai Stoica.

A absentat doar la meciurile cu FC Voluntari (0-1), din etapa a 10-a, pe teren propriu, când a fost suspendat, și la remiza din deplasare cu Chindia Târgoviște (2-2), partidă care a contat pentru etapa a 16-a.

ADVERTISEMENT

Alexandru Albu vrea ca Rapid să fie peste FCSB în clasament

Alexandru Albu putea ajunge în trecut la FCSB, managerul general al roș-albaștrilor, Mihai Stoica, recunoscând că gruparea patronată de Gigi Becali s-a interesat de serviciile lui. Acum, însă, șansele ca acest lucru să se realizeze sunt nule.

Mulţumesc frumos, munca mea e apreciată chiar dacă suntem rivali sau nu. Le doresc multă baftă, mai puţin în meciurile cu noi şi, de ce nu, să trecem peste ei în clasament.

ADVERTISEMENT

La altă echipă mare din Liga 1, da, aș putea să joc, dar la cei de la FCSB… nu aş putea da curs unei oferte, pentru că sunt jucătorul Rapidului, respect clubul, suporterii şi nu pot să le fac asta”, a declarat Albu pentru telekomsport.ro.

Chindia Târgoviște cerea FCSB 400.000 de euro pe Alexandru Albu

Alexandru Albu se află sub contract cu Concordia Chiajna, iar în luna august a anului 2020 FANATIK informa, în exclusivitate, că președintele Concordiei Chiajna, Cristian Tănase, i-a cerut patronului FCSB, Gigi Becali, 400.000 de euro, în două tranșe, pentru transfer.

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere, nu cred că mai putem vorbi despre un transfer al lui Albu la FCSB. Nu cred că va fi FCSB pentru că nu există niciun interes clar din partea celor de acolo. E exclus să le forțăm mâna celor de la FCSB.

Ar fi un regres pentru el să-l readuc la Concordia Chiajna, dar îi doresc să plece la mai bine. Noi am cerut 150.000 de euro și, dacă va convinge, alți 250.000 de euro vara viitoare. Nu am primit nicio contraofertă pentru el.

ADVERTISEMENT

Sunt oferte concrete de la alt club din Liga 1. Nu se apropie de pretențiile noastre, dar vom vedea”, a declarat Cristian Tănase.

Alexandru Albu a avut, în vară, oferte de la FCSB și din străinătate, dar a ales Rapid

În vară, chiar înainte de ajunge la Rapid, Alexandru Albu a recunoscut că are mai multe oferte din Liga 1 și din străinătate și a mărturisit că Gigi Becali a vrut din nou să-l transfere la FCSB, dar nu a ajuns la un acord financiar cu cei de la Concordia Chiajna.

De la 1 iulie ar trebui să revin la Chiajna, dar eu zic că-mi vor rezolva situația înainte de această dată. Am patru oferte din Liga 1, două de la echipe de play-off și alte două de la formații din play-out. Sunt și ceva discuții cu formații din străinătate.

O să văd ce aleg, depinde și de ceea ce își dorește Chiajna în cazul meu. Au fost din nou discuții și cu FCSB, însă totul a căzut când s-a ajuns la suma de transfer cerută pentru mine”, a declarat jucătorul, care mai are contract cu Concordia până la 30 iunie 2022.

Alexandru Albu a marcat 5 goluri pentru Rapid

În ceea ce privește evoluția Rapidului din prima parte a campionatului, când elevii lui Mihai Iosif au adunat 32 de puncte, din opt victorii și tot atâtea remize, Alexandru Albu este de părere că alb-vișinii puteau fi mai sus de locul 7 pe care îl ocupă în prezent.

Dacă aveam puţin mai multă atenţie, puteam să fim chiar pe locul 2 sau 3, am pierdut foarte multe puncte când am condus şi cu 2-0, dar ăsta e fotbalul şi de aia îl iubim cu toţii, pentru că ajungi de la agonie la extaz.

Sperăm să ne pregătim foarte bine, să începem bine campionatul pentru a rămâne în play-off. Suntem o echipă de tradiţie şi primul pas e să intrăm în play-off.

După avem alţi paşi pe care să-i urmăm. La campionat e foarte greu anul ăsta, pentru că CFR… putem să-i numim campioni chiar dacă mai e mult până la final, dar ne jucăm şansa să rămânem în play-off şi, de ce nu, să rămânem cât mai sus în clasament”, a declarat Alexandru Albu, aflat în ultimele șase luni de contract cu echipa din Chiajna.

El a punctat de cinci ori pentru echipa alb-vișinie în prima parte a campionatului. A deschis scorul în etapa a 7-a în meciul pierdut pe teren propriu în fața Universității Craiova (1-2), pentru ca în runda următoare să înscrie de două ori în poarta fostei lui echipe UTA, meciul având loc la Arad (scorul final a fost 1-1).

Fundașul a marcat din nou în etapa a 9-a, în meciul pierdut de Rapid, acasă, în fața lui Gaz Metan Mediaș cu 2-1, iar ultima reușită a avut-o în runda a 19-a, când Rapid a învins, acasă, FC Argeș, cu 2-0.

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 1,47 este cota pentru „Șansă dublă: 1 / X”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT