Sport

Culisele transferului lui Alexandru Albu de la Chiajna la Rapid! Detalii de ultimă oră. Exclusiv

Transferul lui Alexandru Albu de la Concordia Chiajna la Rapid este mai complicat decât pare la prima vedere. FANATIK a descurcat iţele mutării la care giuleştenii au prima opţiune.
21.01.2022 | 10:37
Culisele transferului lui Alexandru Albu de la Chiajna la Rapid Detalii de ultima ora Exclusiv
Alexandru Albu, în tricoul Rapidului. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Alexandru Albu a fost unul dintre cei mai importanţi oameni ai Rapidului în prima parte a campionatului. Jucătorul în vârstă de 28 de ani a evoluat în 21 de meciuri în actuala stagiune, reuşind să înscrie de cinci ori.

Culisele transferului lui Alexandru Albu de la Chiajna la Rapid!

Mijlocaşul este împrumutat până în vară de la Concordia Chiajna, echipă care l-a împrumutat în stagiunea trecută la UTA Arad. Din informaţiile FANATIK, Rapid a plătit 50.000 de euro în vară pentru împrumutul jucătorului pe un an.

ADVERTISEMENT

Giuleştenii au opţiunea unui transfer definitiv la finalul sezonului. Deşi în spaţiul public s-a vehiculat că Rapidul trebuie să plătească acum 150.000 de euro pentru transferul defintiv al jucătorului, din informaţiile noastre această sumă poate fi plătită şi în vară, când expiră împrumutul.

Rapid nu a plătit niciun euro în iarnă pentru Albu!

FANATIK a aflat că Rapid nu a activat opţiunea şi nu au achitat nicio sumă de bani în această iarnă în contul transferului lui Alexandru Albu. Însă, giuleştenii păstrează prima opţiune pentru semnătura jucătorului.

ADVERTISEMENT

Un alt fapt extrem de interesant este că şi în cazul în care Rapid plăteşte cei 150.000 de euro pentru transferul definitiv al jucătorului, Concordia Chiajna păstrează un procent important din drepturile federative ale lui Albu.

Dacă îl va transfera definitiv pe Albu, Rapid va avea doar 60% din drepturile federative! 40% rămân la Chiajna

Astfel, oficialii Rapidului vor deţine doar 60% din drepturile federative ale lui Alexandru Albu dacă achită clauza de cumpărare, iar 40% vor rămâne la Concordia Chiajna.

ADVERTISEMENT

Pentru 200.000 de euro (50.000 de euro împrumutul plus 150.000 de euro clauza de cumpărare), Rapid va obţine doar 60% din drepturile jucătorului, iar Concordia Chiajna va avea dreptul la 40% din sumă în cazul unui viitor transfer al mijlocaşului care a bifat o selecţie în echipa naţională.

UTA Arad a plătit 30.000 de euro pentru împrumutul lui Albu! Nu au activat clauza de cumpărare

Dacă Rapid nu va plăti în vară clauza de cumpărare, Alexandru Albu se va întoarce la Concordia Chiajna, echipă la care este înregistrat. La fel s-a întâmplat şi în sezonul trecut, când a fost împrumutat la UTA Arad.

ADVERTISEMENT

Arădenii au plătit 30.000 de euro pentru împrumutul jucătorului, însă nu au mai activat clauza de cumpărare definitivă şi de acest lucru a profitat Rapid, care l-a legitimat pe jucător.

Mijlocaşul, integralist în toate meciurile jucate în prima parte a sezonului

Oficialii giuleştenilor vor să activeze şi clauza de cumpărare, în condiţiile în care Alexandru Albu s-a dovedit unul dintre cei mai importanţi jucători de la Rapid în prima parte a campionatului.

Alexandru Albu a fost integralist în toate cele 21 de meciuri disputate în acest sezon, lipsind doar în meciurile cu Voluntari (0-1) şi Chindia (2-2).

  • 1.200.000 de euro este cota de piaţă a lui Alexandru Albu
  • 28 de ani are Albu
ADVERTISEMENT