Life

Alexandru Arșinel a ajuns la ATI! Starea actorului este critică. Ce diagnostic i-a fost pus. Exclusiv

Actorul Alexandru Arșinel a ajuns la ATI, starea lui fiind considerată de medici una critică având în vedere diagnosticul primit.
20.09.2022 | 11:39
Alexandru Arsinel a ajuns la ATI Starea actorului este critica Ce diagnostic ia fost pus Exclusiv
Alexandru Arșinel a fost mutat la secția ATI de la Spitalul Universitar, în stare critică / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT
20-09-2022
10:18

Spitalul Universitar confirmă informațiile FANATIK

Spitalul Universitar de Urgență din București a transmis poziția oficială a instituției cu privire la starea de sănătate a actorului Alexandru Arșinel.

”Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022,  în Spitalul Universitar de Urgență București, pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repaosul prelungit la pat. Având în vedere istoricul medical și pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secția de ATI”, se arată în comunicatul oficial remis presei de către Spitalul Universitar.

Alexandru Arșinel trece prin momente cât se poate de grele. Internat inițial, pe 15 septembrie 2022, la secția de Chirurgie Plastică a Spitalului Universitar din București, actorul de 83 de ani a fost mutat, din cauza deteriorării critice ale stării generale de sănătate, în secția de Terapie Intensivă.

Alexandru Arșinel, internat la ATI

Actorul Alexandru Arșinel trece, de câteva zile, prin momente critice. Motivul este legat, din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, de deteriorarea generală a stării sale de sănătate. Acesta a și fost motivul pentru care medicii de la Spitalul Universitar au decis să îl țină sub cea mai strică supraveghere cu putință.

ADVERTISEMENT

Acum câteva zile, Alexandru Arșinel a fost mutat de la secția de Chirurgie Plastică a spitalului, acolo unde ajunsese pentru a-i fi tratate escarele care i-au apărut din cauza faptului că a fost țintuit la pat, la secția de Terapie Intensivă.

Mutarea actorului de 83 de ani vine pe fondul problemelor de sănătate pe care le avea și care s-au acutizat grav în ultima perioadă. Mai exact, pare-se, problemele cardiace ale actorului sunt din ce în ce mai serioase, iar respirația lui este mult îngreunată.

ADVERTISEMENT

De altfel, pare-se, Arșinel este, la secția de Terapie Intensivă, legat la o serie de aparate care să îi monitorizeze constant pulsul, tensiunea și oxigenarea sângelui, medicii având grijă să consulte, cât de des se poate, starea lui pentru a se asigura că este bine.

Ce diagnostic i-a fost pus lui Alexandru Arșinel

Din informațiile FANATIK, Alexandru Arșinel este foarte confuz cu privire la ceea ce se petrece cu el și motivele pentru care a ajuns înconjurat de aparatura menită să îi monitorizeze, constant, starea de sănătate. Cu toate acestea, cei doi copii ai săi au avut grijă să îi explice, cu răbdare, ce se petrece.

ADVERTISEMENT

Mai exact, prezenți zi de zi la căpătâiul tatălui lor, cei doi fii ai actorului au încercat să îl liniștească pe Alexandru Arșinel, să îi spună că este o măsură temporară pentru a se asigura că starea lui de sănătate nu se va agrava și mai mult față de cum este acum.

Îngrijorarea cu privire la Alexandru Arșinel este însă, spun informațiile obținute de noi, în exclusivitate, cât se poate de justificată. Inima actorului, slăbită după problemele de sănătate pe care le-a tot avut, continuă să genereze probleme pentru maestrul ajuns la 83 de ani.

ADVERTISEMENT

Aritmiile cardiace de care suferă, ameliorate doar de medicamente specifice, îi provoacă acestuia și probleme cu respirația, el având, adeseori, nevoie de asistență medicală din partea specialiștilor pentru a nu apărea situații care să conducă la vreun blocaj.

Mai mult, diagnosticul pus actorului este unul cât se poate de grav. El suferă și de o pneumonie pentru care are nevoie de un tratament cât mai puternic, ceea ce complică și mai mult starea lui de sănătate.

Alexandru Arșinel se plângea de probleme cardiace de mult timp

”Nu neapărat mă plâng de dureri, ci de suferință. Inima continuă să își facă damblaua, nu sunt în regulă. Am probleme și cu respirația”, spunea în exclusivitate pentru FANATIK, în urmă cu câteva luni, Alexandru Arșinel.

De atunci însă, Alexandru Arșinel a fost internat de câteva ori la spital. Ultima oară, din informațiile noastre, ajunsese la Spitalul Fundeni, după ce a petrecut câteva săptămâni într-un centru de îngrijire specializat. Adus înapoi acasă, după câteva zile în care lucrurile păreau să se îndrepte, situația s-a înrăutățit brusc.

”Tata se simte bine, e bine acum. (…) Situația lui nu e gravă”, ne asigura Cristian Arșinel, ful actorului, în urmă cu o lună. Din păcate, pe 14 septembrie, durerile lui Arșinel au devenit cumplite. Făcuse escare din cauza faptului că nu se mai putea ridica din pat.

Acela a fost momentul în care s-a luat decizia să îl ducă, din nou, la spital. Au ales cel mai apropiat spital de locuința actorului, Spitalul Universitar de Urgență. Acolo, după consultații, s-a luat decizia să fie internat până la vindecarea escarelor.

Doar că, din păcate, nu doar escarele sunt suferințele actorului, el având multe alte probleme de sănătate, complicate și mai mult de pneumonia pe care o are acum. Cele mai grave sunt însă cele cardiace, cele pentru care, anul trecut, a și suferit două intervenții: implantarea unui stimulator și un nou stent. La asta se adaugă și efectele devastatoare ale îmbolnăvirii cu COVID-19 suferită tot anul trecut, vârsta și condiția maestrului fiind una care îl plasa în categoria de risc maxim în fața bolii.

Alexandru Arșinel mai are un singur vis

Așa cum a mărturisit în exclusivitate pentru FANATIK, Alexandru Arșinel mai are un mare vis. Cel al retragerii oficiale din lumea teatrului. O retragere la care să fie prezenți doar câțiva amici de-ai săi și care să aibă loc în comuna natală a actorului.

”Eu sunt din Dolhasca. Acolo, de exemplu, și dacă se inaugurează o grădiniță sunt invitat. Și sunt bine primit, apreciat. Vreau, într-un fel, să le și mulțumesc pentru tot. Acolo mă voi retrage, acolo voi pune punct (…) Doresc să îmi mai invit doi, trei colegi la un spectacol la Dolhasca, apoi să mă retrag. Dar nu în altă parte o să fac retragerea, doar la Dolhasca pot să o fac”, ne spunea Alexandru Arșinel.

În ziua în care a împlinit 83 de ani, pe 4 iunie 2022, Alexandru Arșinel ne mărturisea, în exclusivitate, că visează din ce în ce mai des că se află pe scenă, alături de buna lui prietenă, regretata Stela Popescu.

Stăteam acum, cât vorbesc cu dumneavoastră, și visam cu ochii deschiși. Mă visam pe scenă, la Boema… Mi-e dor de teatru, de multă lume în sală, de aplauze (…) Din momentul în care nu a mai fost Stela, pot să zic că nu a mai fost nimic. Îmi doresc să fiu pe scenă, cu Stela Popescu, să mai jucăm împreună. Ar fi o mare plăcere, o mare bucurie”, ne spunea, cu o voce sfârșită, Alexandru Arșinel.

ADVERTISEMENT