Life

Alexandru Arșinel a primit o distincție importantă. Pentru ce a fost actorul decorat de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Alexandru Arșinel a primit o distincție importantă. Marele actor a fost decorat de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților chiar la reședința sa din Capitală.
17.06.2022 | 00:28
Alexandru Arsinel a primit o distinctie importanta Pentru ce a fost actorul decorat de catre Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor
Alexandru Arșinel a primit o distincție importantă. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Alexandru Arșinel (83 de ani) a primit o distincție importantă din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Alexandru Arșinel a primit o distincție importantă

Marele actor a fost decorat cu Ordinul “Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

ADVERTISEMENT

Alexandru Arșinel a fot decorat la reședința sa din București, iar membrii familiei au fost prezenți la acest moment special. Actorul s-a fotografiat alături de preoți.

“Conferirea ordinului Crucea Bucovinei, maestrului Alexandru Arșinel, a avut loc la reședința din București, în prezența membrilor familiei domniei sale. După citirea gramatei arhiepiscopale, părintele Constantin Oprea a transmis un cuvânt de apreciere și mulțumire din partea Părintelui Arhiepiscop Calinic, iar marele actor, vizibil emoționat, a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vieții și pentru distincția acordată.

ADVERTISEMENT

Maestrul și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota sub streașina căreia a crescut.”, anunță Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, potrivit anunțului postat pe site-ul oficial.

Alexandru Arșinel distincție
Alexandru Arșinel a primit cea mai înaltă distincție din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Sursa foto: arhiepiscopiasucevei.ro

Și actorul Vasile Muraru a fost decorat

Actorul Vasile Muraru, care este și directorul Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, a primit această distincție. Delegația Arhiepiscopiei s-a deplasat la teatru pentru a-l decora pe actor.

ADVERTISEMENT

“Delegația Arhiepiscopiei s-a deplasat și la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” – București, pentru conferirea ordinului Crucea Bucovinei actorului Vasile Muraru, directorul instituției. Membrii delegației au fost întâmpinați de maestrul Vasile Muraru, care, în stilul său, cunoscut românilor, a creat o atmosferă primitoare și veselă.

Sensibilizat de gestul Arhipăstorului sucevean, maestrul a evocat importanța Bisericii în societatea actuală, ca fiind un factor important în formarea generațiilor de actori.

ADVERTISEMENT

Totodată, a rememorat evenimente importante din viața sa, mai ales acela al întâlnirii cu Înaltpreasfințitul Părinte Calinic pentru prima dată, când a fost sfințită biserica din satul natal Doina, com. Girov, județul Neamț.”, se arată în anunțul postat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Alexandru Arșinel vrea să revină pe scenă

În ultima perioadă, Alexandru Arșinel s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate pentru care a avut nevoie de îngrijiri medicale. La începutul lunii mai, marele actor a fost internat la o clinică privată din Capitală din cauza problemelor cardiace.

Pe 4 iunie, actorul a împlinit 83 de ani și a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, că își dorește să revină pe scenă.

Alexandru Arșinel vrea să joace din nou și să le aducă bucurie oamenilor. Acest lucru se va întâmpla, bineînțeles, după ce starea sa de sănătate se va îmbunătăți.

“Voi reveni, sper, pe scenă. Nu acum, nu imediat. Aștept să se ‘înșurubeze’ teatrul în forma de acum, că nu vreau să deranjez, să nu spună cineva că mă bag eu peste. Nici nu știți ce răi sunt unii.

Dar o să am o întâlnire, undeva, în vara asta, mai lungă, cu Vasile Muraru să văd ce are de gând, să văd ce pune pe scenă, iar atunci voi putea să dau un răspuns despre când aș reveni pe scenă.

Aș juca orice, nu îmi pasă, nu am pretenții. Vreau să joc, să cânt, să fac oamenii să râdă. Asta a și fost marea mea fericire a vieții mele, să îi facă, măcar un pic, să zâmbească pe oameni, de pe scenă.”, a declarat Alexandru Arșinel.

Alexandru Arșinel este unul dintre cei mai cunoscuți actori de teatru, divertisment și film din România. A debutat în lumea divertismentului în 1960, iar rolurile jucate de-a lungul timpului i-au adus notorietatea. Alături de regretata Stela Popescu a pus în scenă numeroase spectacole de succes.

ADVERTISEMENT