Life

Alexandru Arșinel ar fi împlinit 85 de ani! Mesajul emoționant transmis de fiul său

Pe 4 iunie 2024, Alexandru Arșinel ar fi împlinit 85 de ani. Ce mesaj a transmis fiul său cel mic, la mai bine de un an de la moartea actorului.
04.06.2024 | 15:30
Alexandru Arsinel ar fi implinit 85 de ani Mesajul emotionant transmis de fiul sau
Alexandru Arșinel ar fi împlinit 85 de ani. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pe 4 iunie 2024 se împlinesc 85 de ani de la nașterea marelui actor Alexandru Arșinel. Deși s-a stins din viață pe 29 septembrie 2022, oamenii care l-au iubit nu l-au uitat, iar de ziua lui, fiul său cel mic a transmis un mesaj emoționant.

Alexandru Arșinel ar fi împlinit 85 de ani

Alexandru Arșinel a venit pe lume pe 4 iunie 1939 în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava și, în ciuda copilăriei marcată de război, a ajuns să fie unul dintre cei mai de succes pe care România i-a avut.

ADVERTISEMENT

Bunul prieten și coleg de scenă al regretatei Stela Popescu își amintea cum a fost nevoit să fugă, pe vremea când avea doar cinci ani, din calea bombardamentelor. Faptul că mama sa a traversat Mureșul de mână cu el și frații săi nu l-a oprit că mai târziu să fie chiar director de teatru.

Tatăl a vrut să-l facă „ciocănar” la CFR, după ce nu a intrat la Facultatea de Construcţii în 1957, mama sa a intervenit și l-a ajutat să ajungă în echipa de figuranţi a Teatrului Naţional din Iaşi. Și chiar dacă i-a plăcut, nu a fost deloc ușor, recunoștea actorul în cartea „Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. O pereche fără pereche”.

ADVERTISEMENT

Tot cea care i-a dat viață l-a încurajat pe Alexandru Arșinel să plece la București și să dea la Teatru. A intrat, a absolvit în 1962. Iar cu doi ani în urmă prezentase alături de colega sa, Cici Dumitrescu, un spectacol televizat susținut de studenții de la Institutul de Teatru și de la Conservator, îndrumați de Valeriu Lazarov.

În 1961 a debutat pe scena Institutului de Teatru, cu piesa  „Centrul înaintaş a murit în zori”. În 1964 s-a angajat la Teatru de Revistă „Constantin Tănase”, iar de aici totul e istorie. A urmat o carieră de succes atât pe scenă, pe platouri de filmare și în studiourile TVR.

ADVERTISEMENT

Alexandru Arșinel a jucat în sute de spectacole, a apărut în filme, în cadrul emisiunilor de divertisment. A înregistrat zeci de Revelioane, piese la radioul național, precum și albume muzicale de succes.

A murit pe 29 septembrie 2022

Alexandru Arșinel a avut succes cu carul în plan profesional, dar problemele de sănătate l-au urmărit. Pe 29 septembrie 2022, s-a stins din viață la Spitalul Universitar din Capitală. De zile bune era internat, pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de de repaosul îndelungat la pat.

ADVERTISEMENT

Problemele cardiace ale actorului se înrăutățiseră la vremea respectivă, având deja, din 2017, un stent montat pe o arteră a inimii. El era, de asemenea, diagnosticat cu diabet zaharat și hipertensiune arterială. În anul 2013, a trecut printr-un transplant renal. Totodată, suferiseră mai multe intervenții la nivelul coloanei.

Chiar dacă au trecut aproape doi ani de la tragicul eveniment, familia, dar și prietenii apropiați, încă procesează pierderea. Mai ales că, la doar nouă luni de când Alexandru Arșinel a murit și soția sa, Marilena, s-a stins din viață. 

Mesajul emoționant transmis de fiul lui Alexandru Arșinel

Acum, în ziua în care Alexandru Arșinel ar fi împlinit 85 de ani, fiul său cel mic, Cristian, a transmis un mesaj emoționant. Dorul de tatăl său îl copleșește încă, dar se consolează cu gândul că, de undeva, aceasta îi ghidează pașii.

„La mulți ani tăticuțul nostru. Cu ocazia asta vrem să-ți transmitem acolo unde eșți că noi suntem bine și sănătoși așa cum ți-ai dorit toată viața să fim. Chiar dacă nu ne mai putem vedea, simțim că de acolo de SUS ne protejezi. Și ai grijă în continuare de noi să ne fie bine. Mulțumim frumos pentru tot ce ce ne-ai oferit. Și-ți vom fi mereu recunoscători. Te iubim mult”, este mesajul transmis de fiul lui Alexandru Arșinel în mediul online.

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”