Life

Alexandru Arșinel, din nou pe scena teatrului. Ce i-a lipsit cel mai mult actorului

15.02.2021 | 16:50
Alexandru Arsinel din nou pe scena teatrului Ce ia lipsit cel mai mult actorului
ADVERTISEMENT

Alexandru Arșinel a revenit pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase într-un spectacol care a fost premiera în urmă cu mai bine de 2 ani. Marele actor a jucat alături de colegii săi în piesa „Hai, Hai, România”, dedicată aniversării Centenarului Marii Uniri de la 1918. 

Piesa de teatru a fost inclusă în programul de evenimente cultural-artistice din decembrie 2018 și are o impresionantă desfășurare de forțe. Prologul emoționant și epilogul memorabil sunt dedicate în totalitate istoriei României.

ADVERTISEMENT

Spectacolul este regizat de marele actor Alexandru Arșinel, remarcabil fiind și repertoriul muzical ales. Este vorba de melodii celebre precum: „Tărăncuță, țărăncuță”, „Vin la mama de mă cere”, „Aseară vântul bătea” sau „Inima ta”, care au ridicat spectatorii în picioare.

Alexandru Arșinel a revenit la teatru. În ce spectacol poate fi văzut actorul

„«Hai, Hai, România!» este un titlu pe care l-am dat unui spectacol legat de aniversarea a 100 de ani de la Independența țării noastre și spectacolul, în mare, a avut această tematică”, spune Alexandru Arșinel despre piesa cu care a revenit pe scenă, notează observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Revenirea în lumea teatrului nu a fost una deloc ușoară pentru actor, care și-a adus aminte cu această ocazie de regretata sa colegă de scenă, Stela Popescu. Marele artist nu a uitat-o pe cea alături de care a jucat ani la rând, simțindu-i lipsa și acum.

„Îmi este tare dor de Stela, îmi lipsește extraordinar de mult. Îmi lipsește Stela. V-am spus de multe ori, și in direct și prin intermediul televiziunii, că viața mea este legată strict de viața voastră.

ADVERTISEMENT

V-am însoțit și m-ați însoțit peste 60 de ani pe scena acestui teatru. (…) Ne sunteți foarte dragi si n-ați ajutat să trecem prin multe hopuri, inclusiv prin acela de a ne face sănătoși.

Îmi pare rău că Stela nu e aici, dar vă transmit eu cu tot sufletul sănătate și dragoste și să nu ne uitați”, a ținut să mai adauge Alexandru Arșinel, mai arată sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT

Pe lângă rolul de regizor, celebrul artist în vârstă de 81 de ani mai joacă și ca actor în piese de teatru precum „Aer bun, de Savoy”, „Piei, drace!”, „Hai, zâmbește!” sau „Suta lui Tănase”.

ADVERTISEMENT